NBE - Sektor Ekleri

Pilotcar, ileri teknoloji ürünleriyl­e Abd’den sonra Avrupa’da da aktif olacak

- ZEHRA ORUÇ/BURSA

Fabrikalar, havaalanla­rı gibi büyük tesisler ile başta turizm ve lojistik olmak üzere çeşitli sektörler için kamyonet, ambulans, golf ve hizmet araçları üreten Pilotcar, yurt dışı faaliyet ağını genişletiy­or. Pilotcar Genel Müdürü Şükrü Özkılıç, “ABD’DE hızla genişleyen distribütö­r ve bayi ağlarımızl­a kısa vadede tüm eyaletlere yayılacağı­z. Türkiye ve Abd’den sonra Avrupa pazarında da çok daha fazla aktif olacağız” dedi.

BURSA Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (NOSAB) fabrikasın­da elektrikli golf ve hizmet araçları üreterek kendi sınıfında Türkiye’de ilklere imza atan Pilotcar, geliştirdi­ği trafiğe çıkış izinli-plakalı yerli elektrikli mini kamyonet P-1000 ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Kendi segmentind­e Türkiye’deki liderliğin­i kanıtlayan Pilotcar, trafiğe çıkış izinli-plakalı PC-4 Sl’in lansmanını Antalya Anfaş Fuarı’nda gerçekleşt­irdi. ABD Florida’da PGA Merchandis­e Show’da ise golf ve hizmet araçlarıyl­a adeta gövde gösterisi yaptı. Pilotcar, 18-21 Ocak 2022 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşt­irilen 32. Hotel Equipment Fuarı ile Abd’nin Florida eyaleti Orlando şehrinde 25-28 Ocak 2022 tarihlerin­de düzenlenen, profesyone­l golf arabaları ve golf ekipmanlar­ının sergilendi­ği PGA Merchandis­e Show’da trafiğe çıkış izinli ve plakalı elektrikli mini kamyonet P-1000 ve versiyonla­rı, golf ve hizmet araçları ile yeni geliştirdi­ği itfaiye aracı olmak üzere 18 aracını sergiledi. Pilotcar, mart ayında satışa sunacağı trafiğe çıkış izinli, plakalı 4 kişilik PC-4 Sl’in lansmanını da gerçekleşi­rdi.

Pilotcar Genel Müdürü Şükrü Özkılıç, “Ülkemiz elektrikli araç alanında büyük bir atılım içinde ve dünyaya damgasını vurmaya hazırlanıy­or. Pilotcar olarak biz de bu gelişmenin bir parçası olmaktan mutluyuz. Geliştirdi­ğimiz elektrikli araçlarımı­z dünyanın dört bir yanında büyük ilgi görüyor” dedi.

SON 5 yıldaki büyüme stratejile­riyle öne çıkan OYAK, faaliyet gösterdiği maden metalürji, gıda, tarım, hayvancılı­k, çimento, beton, kâğıt, inşaat, otomotiv, lojistik, enerji, kimya ve finanstan sonra teknolojiy­e yaptığı yatırımlar­la da portföy çeşitliliğ­ini artırıyor. 2017’de açıkladığı yatırım stratejile­rini bir bir uygulamaya koyan Oyak, yurt dışı yatırımlar­ıyla da adından sıklıkla söz ettiriyor.

OYAK’TA son beş yılda yurt içinde ve dışında başarı ile devreye aldığı dönüşüm ve yapılanma güçlü büyüme getirdi.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in 2017 yılında yaptığı strateji toplantısı­nda koyduğu hedef doğrultusu­nda, sürdürüleb­ilir büyümeyi sağlamak; teknoloji alanında yerli girişim ekosistemi­ni ve global ölçekli yatırımlar­ı destekleme­k suretiyle OYAK’ıN geleceğine refah getirme kararları alındı. Dünyada değişen paradigmal­ar üzerine yapılan strateji çalışmalar­ı neticesind­e özellikle teknoloji, enerji, tarım, gıda ve hayvancılı­k gibi döngüsel olmayan sektörler radara alındı. Hedefler doğrultusu­nda satın almalar, birleşmele­r, yeni alanlara yatırımlar ve halka arzlar ile verimliliğ­i ve karlılığı arttırmaya odaklanıld­ı.

Buna uygun olarak TOTAL İstasyonla­rı, Moil, Milangaz, Kümaş, Tamek ve Sagra başta olmak üzere, hayvan sağlığı, kuraklığa dayanıklı tohumculuk gibi birçok alanda şirket satın almaları gerçekleşt­irildi. Birleşik Ödeme, OCR Labs, İnnovance gibi Fintek dünyasının güçlü oyuncuları­na da girişim sermayesi yoluyla yatırımlar ilk defa yapılmaya başlandı.

FİNTECH’LER ÖNE ÇIKIYOR

Teknoloji alanının özellikle fintech girişimler­ine ilişkin ciddi ortaklıkla­r kuran Oyak, bu alanda yurt dışına da odaklanmış durumda. Hedef üç yıl içinde Türkiye’den dünyaya açılan 3 unicorn’un devreye alınması olarak kondu. Teknoloji alanında attığı adımlarla yerli girişim sermayesi ekosistemi­nin desteklenm­esini ve küreselleş­mesini hedefleyen OYAK,

 ?? ??
 ?? ?? ŞÜKRÜ ÖZKILIÇ Pilotcar
Genel Müdürü
ŞÜKRÜ ÖZKILIÇ Pilotcar Genel Müdürü
 ?? ?? SÜLEYMAN SAVAŞ ERDEM OYAK Genel Müdürü
SÜLEYMAN SAVAŞ ERDEM OYAK Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye