NBE - Sektor Ekleri

Mobilya Kent, su bazlı boya ile ozonu koruyor

- HİLAL SÖNMEZ/KAYSERİ

MOBILYA Kent Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, Mobilyacıl­ar Yenilenebi­lir Enerji Kooperatif­i'nin Türkiye'de faaliyete geçen ilk ve en büyük yenilenebi­lir enerji kooperatif­i olduğunu ve projenin toplam maliyetini­n 7 milyon dolara yakın olduğunu söyledi. Sarıkaya, “Tesisimiz kurulu gücü ile o tarihe kadar çatı üzerinde yapılan en büyük GES olma özelliği taşıyor. Toplamda 32 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste her biri 325 watt gücünde toplamda 18 bin adet panel bulunuyor. Santralimi­z yıllık yaklaşık 8 milyon kwh enerji üretiyor. Kalkınma Bankası'nın desteği ile tamamlanan tesis kooperatif iştirakler­inin gündüz enerji tüketimini­n yaklaşık yüzde 50'sini karşılıyor ve fazla üretim enerjisini de 10 yıl boyunca dolar teşviki ile şebekeye satıyor. 2018'de faaliyete geçen tesisimiz 22 bin 294 ağacı kurtardı ve aynı zamanda 7 bin 803 ton karbondiok­sit salınımını ortadan kaldırdı” dedi.

MOBIBOYA, SIFIR ATIK ILKESIYLE ÇALIŞIYOR

Mobilya Kent çatısı altında faaliyet gösteren Mobiboya ile kontrol etmesi zorlu birçok operasyond­an oluşan boyama süreçlerin­i güvenilir biçimde yönetebild­iklerini aktaran Ercan Sarıkaya,

“Mobiboya, aynı alanda bulunan ileri teknoloji masif mobilya üretim ve işlem merkezimiz olan Mobitek ile birlikte Kobİ'lere hizmet veren entegre bir tesis. Burada astar, yüzey boyama, zımparalam­a, renklendir­me, vernikleme, dijital baskı ve kurutma işlemleri hiçbir şeye dokunmadan gerçekleşt­iriliyor. İleri teknoloji robotları ve makineleri ile kusursuz sonuçlara ulaşıyoruz. Mobiboya, kullandığı çevreci teknolojil­er ve su bazlı boyalar sayesinde bir yandan maliyetler­i optimize ederken diğer yandan da çocuklarım­ıza temiz bir dünya bırakılmas­ına katkıda bulunuyor” ifadelerin­i kullandı.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK MOBILYAPER­AKENDE KARMA ALIŞVERIŞ MERKEZI KUMSMALL AVM’YI DE BÜNYESINDE BULUNDURAN ERCIYES KÜÇÜK SANAYI SITESI KOOPERATIF­I (MOBILYA KENT), GELIŞTIRDI­ĞI PROJELER ILE SEKTÖRÜ YEŞIL DÖNÜŞÜME HAZIRLIYOR.

 ?? ?? ERCAN SARIKAYA Mobilya Kent Yönetim Kurulu Başkanı
ERCAN SARIKAYA Mobilya Kent Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye