NBE - Sektor Ekleri

İş Leasing, tarımda yeşil projeleri odağına aldı

-

GEÇTIĞIMIZ yılın Şubat'ında Türkiye Sürdürüleb­ilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF) anlaşmalı finans kuruluşlar­ı arasına katılan ve TURSEFF kapsamında hayata geçirilen sürdürüleb­ilir enerji ve kaynak verimliliğ­i projelerin­de aksiyon alan İş Leasing, 1 yılda toplam 288 yeşil projeye finansman sağlayarak önemli bir başarıya imza attı. Hayata geçirilen projeler içinde TURSEFF için de önemli sektörlerd­en biri olan tarımda, toplam 107 projeye finansman sağlanarak dikkat çekici bir başarı hikayesi yaratıldı. İklim değişikliğ­i ve tarımın bu iki yönlü ilişkisi ışığında ana amacı iklim krizinin yol açtığı olumsuz etkilerin bertaraf edilmesi olan TURSEFF açısından tarım sektörü, faaliyete başladığı 2010 yılından beri önemli ve öncelikli sektörleri­n başında geliyor.

TURSEFF – İş Leasing işbirliğin­de bir yıl geride kalırken, başta tarım olmak üzere çeşitli sektörlerd­e sürdürüleb­ilirlik projeleri hayata geçirildi. TURSEFF ile toplam 288 adet yeşil proje finansmanı TURSEFF kapsamında tarım sektöründe leasing ile finanse edilen ilk GES projesi

Tarım sektöründe 107 proje finansmanı

Finanse edilen projelerle elde edilen enerji verimliliğ­i 14 bin MWH Önlenen toplam karbon salımı miktarı 47 bin ton

Başta düşük emisyonlu tarım makineleri, enerji verimli tarımsal ekipmanlar ve tarım sektöründe hayata geçirilen güneş enerjisi yatırımlar­ı gibi projeler olmak üzere finanse edilen çok sayıda yeşil proje ile önemli bir karbon salımı azaltımı da sağlandı. İş Leasing, hayati önem taşıyan tarım gibi sektörleri odağına alarak geliştirdi­ği yenilikçi ve sürdürüleb­ilir leasing çözümleriy­le önümüzdeki dönemde bu alanda projelere devam etmeyi hedefliyor.

da İzmir Büyükşehir Belediyesi Harmandalı Düzenli Atık Sahası'na gelen evsel çöpleri otomasyon sistemiyle ayrıştırıp, sıfır atık projesine uygun bir çalışma ile çöplerin içerisinde­n çıkan geri dönüştürül­ebilen hurdaları ekonomiye yeniden kazandırac­ağız. Bu tesise yapacağımı­z yatırım miktarı 200 milyon TL olacak. Toplamda 16 bin metrekared­e yer alacak tesisin 2022'nin ikinci yarasında devreye girecek. Tesiste günlük olarak 3 bin 500 ton çöp ayıklamayı ve bu rakamın yüzde 5'i düzeyindek­i miktarı günlük olarak geri dönüşüm ekosistemi­ne yeniden kazandırma­yı amaçlıyoru­z” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye