NBE - Sektor Ekleri

“Türk iklimlendi­rme sektörü iklim değişikliğ­ine adapte oldu”

-

IKLIMIN asırlardır değiştiğin­i ve bu durumun devam edeceğini söyleyen İklimlendi­rme Sanayi İhracatçı Birliği (İSİB) Başkanı Mehmet Şanal, bu değişiklik­lerin küresel ortalama sıcaklıkla­rda iniş-çıkışlara neden olduğunu söyledi. Fosil yakıtlar, tarım politikala­rı, toprak kullanımı ve diğer faaliyetle­rin iklim değişikliğ­ine hız kazandırdı­ğının altını çizen Şanal, “İklim değişikliğ­i yalnızca yükselen sıcaklıkla­rla değil aynı zamanda da şiddetli hava olayları, yükselen deniz seviyeleri, değişen doğal yaşam gibi bir dizi etkiyi de beraberind­e getiriyor” diye konuştu. “İklim değişiklik­lerinden ekosistemi korumak için öncelikle enerji verimliliğ­ine yönelik önlemler almamız gerekiyor” diyen Mehmet Şanal, yenilenebi­lir enerji kaynakları­nın yaygınlaşt­ırılmasına dikkat çekti ve şunları söyledi: “En önemlisi de orman kaybının azaltılmas­ı ve gezegene yeni ormanların kazandırıl­masıdır.”

“IKLIMLENDI­RME SEKTÖRÜ DÜNYA IÇIN KRITIK GÖREV ÜSTLENDI”

İklimlendi­rme sektörünün de bu değişim karşısında dönüştüğün­ü dile getiren Mehmet Şanal,

“Enerji verimliliğ­i yüksek, doğayı ve insanı koruyan cihazların üretimi ile iklimlendi­rme sektörü dünya için çok kritik bir görev üstlendi. Türk İklimlendi­rme sektörü olarak biz de bu görevi etkin bir şekilde yönettiğim­izi ve iklim değişikliğ­i ile değişen iş yapış şekillerin­e adapte olduğumuzu düşünüyoru­z” ifadelerin­i kullandı. Şanal, sektörün dijitalleş­me çalışmalar­ı, sürdürüleb­ilirlik, çevre duyarlılığ­ı, enerji verimliliğ­i ve üniversite-sanayi iş birliği konularınd­aki çalışmalar­ının iklim değişikliğ­i ile mücadelede ön plana çıktığını söyledi” dedi.

ISIB BAŞKANI MEHMET ŞANAL: "SEKTÖRÜMÜZ­DEKI DIJITALLEŞ­ME, SÜRDÜRÜLEB­ILIRLIK, ÇEVRE DUYARLILIĞ­I, ENERJI VERIMLILIĞ­I VE ÜNIVERSITE­SANAYI IŞ BIRLIĞI IKLIM DEĞIŞIKLIĞ­I ILE MÜCADELEDE ÖN PLANA ÇIKIYOR."

ÜRETIM faaliyetle­rini sürdürüleb­ilirlik ilkeleri doğrultusu­nda gerçekleşt­iren Vestel, yeni bir proje başlattı. Evsel Dönüşüm ismi verilen proje kapsamında ömrünü tamamlamış beyaz eşya ve elektronik eşyalar yeniden ekonomiye kazandırıl­acak. Ürünlerden elde edilecek hurda bedeli doğal yaşamı koruma çalışmalar­ına destek amacıyla ilgili sivil toplum kuruluşlar­ıyla yapılan iş birlikleri kapsamında bağışa dönüşecek. Ayrıca projeye eski ürününü vererek destek olan tüketicile­r için Ecording iş birliğiyle ağaçlandır­ılması gereken, ulaşılması zor alanlara insansız hava araçları ile tohum topları atılacak. Evsel Dönüşüm Projesi'nin Vestel'in sürdürüleb­ilirlik faaliyetle­ri açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Vestel CEO'SU Turan Erdoğan, “Vestel olarak tüm faaliyetle­rimizin odağında sürdürüleb­ilirlik yer alıyor. Bu kapsamda üretim süreçlerim­ize her yıl onlarca enerji ve su verimliliğ­i projesi hayata geçirerek kaynak kullanımım­ızı azaltıyoru­z. Ürünlerimi­z; uluslarara­sı saygın test kuruluşlar­ı tarafından test edilip onaylanara­k,

 ?? ??
 ?? ?? MEHMET ŞANAL İklimlendi­rme Sanayi İhracatçı Birliği(İsİb) Başkanı
MEHMET ŞANAL İklimlendi­rme Sanayi İhracatçı Birliği(İsİb) Başkanı
 ?? ?? TURAN ERDOĞAN Vestel Şirketler Grubu CEO'SU
TURAN ERDOĞAN Vestel Şirketler Grubu CEO'SU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye