NBE - Sektor Ekleri

Boyteks, inovatif ürünlerle büyümesine devam ediyor

- HİLAL SÖNMEZ/KAYSERİ

İSO 500 verilerine göre 2021 yılında Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında 372’nci sırada yer alan Boyteks, rakamlarda­ki büyümesini inovatif ürünlerle taçlandırı­yor.

Boyteks Tekstil Satış ve Pazarlamad­an Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özkan Yıldızhan, Ar-ge ve inovasyona ciddi miktarlard­a yatırım yaptıkları bilgisini paylaşarak, “Bu yıl Cactus yatak kumaşını pazara sunduk. Daha önce de elektroman­yetik dalgaları engelleyen Biocare, Ametist taşından Ametist içerikli yatak kumaşı, kenevir ipliğinden Hemp yatak kumaşı gibi 100’ün üzerinde farklı inovatif ürünü pazara sunmuştuk. Pandemi döneminde de sosyal sorumluluk çalışmalar­ı kapsamında virüsleri etkisiz hale getiren Vguard kumaşını geliştirdi­k. Son olarak ise Erciyes Üniversite­si işbirliğin­de kalp krizi geçirenler ve kalp hastaların­ın kaybolan kalp dokusunu tedavi etmek amacıyla kardiyak yama geliştirdi­k. Projede, yeni kalp dokusu oluşumunu destekleme­k için biyouyumlu iplik kullanılar­ak mekanik özellikler­i doğal kalp kasına yakın örme havlu kumaşlar ile tekstil temelli olarak üretildi. Kardiyak yama, patentli bir teknoloji olup Türk Patent Ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi. Ulusal ve uluslarara­sı patent koruması da devam ediyor. Haziran ayında da dünyanın en lüks yatak kumaşını lanse edeceğiz” dedi. Kayseri OSB’DE yaklaşık 100 bin metrekare alanda üretim yapan Boyteks, Haziran ve Temmuz ayında 3 farklı kıtada 5 farklı ülkede uluslarara­sı fuara katılmaya hazırlanıy­or.

İHRACATIYL­A GÖZ DOLDURDU

Boyteks kapasite artışı ve modernizas­yon yatırımlar­ına da hız kesmeden devam ediyor. Yıldızhan, “2021'de 1,3 milyar Tl’nin üzerinde ciro ve 110 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleşt­irdik. Bu yıl ciro ve ihracat hedeflerim­izi reel büyüme yönünde belirledik. 2021 yılı İSO 500 verilerine göre 372’nci sırada yer aldık. Geçmiş yıla bakıldığın­da, reel büyümeyi ve hedeflerim­izi yakaladığı­mız bir yıldı. Dünyada sektörün en önemli oyuncuları arasındayı­z” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ÖZKAN YILDIZHAN ?? Boyteks Tekstil Sat  ş ve Pazarlamad­an Sorumlu Genel Müdür Yard  mc  s
ÖZKAN YILDIZHAN Boyteks Tekstil Sat ş ve Pazarlamad­an Sorumlu Genel Müdür Yard mc s
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye