NBE - Sektor Ekleri

Kastamonu Entegre, ilk 50’deki yerini tescilledi

-

İSO 500’de son on yıldır ilk 50 içerisinde yer alan Kastamonu Entegre, Türkiye’nin ilk 50 sanayi kuruluşu arasında bu yıl da yerini tescilledi. Dünyanın altı ülkesinde ve Türkiye’de altı farklı lokasyonda üretim tesislerin­e sahip şirket, İSO 500 listesinin 48'inci sırasında yer aldı.

Üretim ve yatırımlar­ına hız kesmeden devam eden Kastamonu Entegre, hammadde fiyatların­daki dalgalanma­lara ve global ölçekteki güçlüklere karşın istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Hemen her sektörde aşılması güç sorunlar yaratan pandemi sürecini istihdamı artırarak göğüslemey­i başaran şirket, İSO 500 listesinin ilk 50’lik diliminde 10 yılı aşkın süredir kesintisiz olarak yer buluyor. Bu süreçte mobilya sektörünün artan hammadde ihtiyacı ve taleplerin­e, üretiminin yüzde 75’ini iç pazara sevk ederek yanıt veren Kastamonu Entegre, ağaç bazlı panel sektörünün lokomotifi olma görevini de başarıyla sürdürüyor. 2022 yılı sonunda 150 milyon dolarlık yatırımla Balıkesir’de ikinci tesisini hizmete alacak olan Kastamonu Entegre, bu hamleyle birlikte yıllık üretim kapasitesi­ni de 7 milyon metreküp seviyesine taşıyacak.

YENİ YATIRIMLAR­A ODAKLANDI

Yeni tesis yatırımlar­ına ilişkin bilgi veren Kastamonu Entegre CEO’SU Haluk Yıldız, “Pandemi süreci, mobilya ve dekorasyon sektöründe ertelenen ihtiyaçlar­ın tüketiciyi alıma sevk etmesiyle hammadde gereksinim­lerinde büyük bir artışa vesile oldu. Türkiye’de sektörün lider markası ve global ölçekte ilk 5’te yer alan önemli bir oyuncusu olarak, ülkemizin ihtiyaçlar­ını gözeterek, iç pazardaki yatırımlar­ımıza ağırlık vermeyi sürdürüyor­uz. 2021 yılında devreye aldığımız Samsun tesisimiz ve 2022 yılı sonunda faaliyete geçecek Balıkesir tesisimiz ile toplam üretim kapasitemi­zi 7 milyon m3 seviyesine yükseltirk­en, ülkemizin ekonomik büyümesine ve global rekabet gücüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı.

 ?? HALUK YILDIZ ?? Kastamonu Entegre CEO’SU
HALUK YILDIZ Kastamonu Entegre CEO’SU
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye