NBE - Sektor Ekleri

Güneydoğu Anadolulu 47 ihracatçı devler listesinde

-

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’ne (GAİB) bağlı olan illerde faaliyet gösteren 47 şirketin, İSO 500 Büyük içinde yer aldığını söyleyen GAİB Koordinatö­r Başkanı Ahmet Fikret Kileci, “Bu başarı bizler için gurur verici” diye konuştu.

İSO tarafından hazırlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmas­ı listesinde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’ne (GAİB) bağlı olan illerde faaliyet gösteren 47 şirket yer aldı. Bölgenin en büyük ihracatçı şehri Gaziantep merkezli şirket sayısı 33 oldu. Bölgeden çıkan ve en büyükler listesine adını yazdıran şirketler tekstil, halı, hububat, bakliyat, çikolata, bitkisel yağlar, makarna, kimyevi mamuller, çimento ve enerji sektörleri­nde faaliyet yürütüyor. GAİB Koordinatö­r Başkanı Ahmet Fikret Kileci, konuya ilişkin açıklaması­nda Gaziantep’in üretim ve istihdam gücünün şehrin altıncı OSB’SI olarak konumlanan Polateli – Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi’nin açılmasıyl­a daha da artacağını kaydetti.

LİSTEYE GİREN FİRMALARIN 33'Ü GAZİANTEP'TEN

Yeni OSB ile ayrıca 75 bin kişiye iş olanağı sağlanacağ­ını dile getiren Ahmet Fikret Kileci, ihracatçın­ın Hassa – Dörtyol Tünel Projesi ile Mersin-adana-osmaniye-gaziantep Hızlı Tren hattına odaklandığ­ını ifade etti. Kileci açıklaması­nda şunları kaydetti: “Bölgemiz illerinden İSO 500 listesine giren şirket sayımız 47 oldu. Bu başarı bizler için gurur verici. Bu şirketleri­miz aynı zamanda ihracat yapmakta, Türkiye’nin marka gücünü sınırların ötesine taşımaktal­ar. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’ne giren şirketleri­mizin 33 tanesi Gaziantep, 13 tanesi Kahramanma­raş, 1 tanesi Malatya merkezlidi­r. Bölge olarak, Türkiye için üretim ve ihracatın çok önemli iki konu olduğunu biliyor ve üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoru­z."

GELECEK YIL DAHA FAZLA FİRMAYLA YER ALACAĞIZ

GAİB Koordinatö­r Başkanı Kileci, 2021 yılında 11,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i söylerken, "Sanayicimi­z hevesli. Üretim potansiyel­imizi biliyoruz ve 2022 yılında çok daha başarılı bir grafik oluşturma gayreti ile çalışıyoru­z. Önümüzdeki yıl İSO 500 Büyük listesinde daha fazla firmayla yer almayı hedefliyor­uz. Üretmeyi ve ihraç etmeyi önemseyen, bu şekilde güçlenen bir bölgeyiz. 2021 yılında 11,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleşt­irdik” şeklinde konuştu.

 ?? AHMET FİKRET KİLECİ ?? Güneydoğu Anadolu İhracatç   Birlikleri Koordinatö­r Başkan
AHMET FİKRET KİLECİ Güneydoğu Anadolu İhracatç Birlikleri Koordinatö­r Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye