NBE - Sektor Ekleri

Plastik sektörünün İSO 500 performans­ı göz dolduruyor

-

PLASFED Başkanı Ömer Karadeniz, “Geride bıraktığım­ız 2,5 seneye baktığımız­da pandemi ve onun ortaya çıkardığı zorluklara rağmen plastik sektörü İSO 500’de gücünü artırmaya devam ediyor. Bu sadece sektörümüz için değil, ülkemiz için de gurur verici bir durumdur” dedi.

İstanbul Sanayi Odası tarafından yayınlanan 2021 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu raporunda plastik sektörü şirketleri performans­larıyla dikkat çekti. İSO 500 raporu hakkında değerlendi­rmelerde bulunan Plastik Sanayicile­ri Federasyon­u (PLASFED) Başkanı Ömer Karadeniz, “Geride bıraktığım­ız 2,5 seneye baktığımız­da pandemi ve onun ortaya çıkardığı zorluklara rağmen plastik sektörü İSO 500’de gücünü arttırmaya devam ediyor. Bu sadece sektörümüz için değil ülkemiz için de gurur verici bir durumdur” dedi.

Raporda yer alan plastik işletmeler­inin, gücünü daha da artırıp, gözle görülür derecede önemli bir yere geldikleri­ni vurgulayan PLASFED – Plastik Sanayicile­ri Federasyon­u Başkanı Karadeniz, “Bugün otomotiv ve beyaz eşya gibi önemli bir yere sahip olan sektörlere baktığımız zaman, plastik sektörümüz­ün katkısı ve etkisi çok büyük. Her ne kadar pandemi ülkemizde sanayiye etki etmiş olsa da, gece gündüz demeden çalışıp üretmeyle, emekle sektörümüz sadece kendisine değil, başka sektörlere ve ülkemiz sanayisine de ciddi katkılarda bulunmuştu­r. Ayrıca otomotiv ve beyaz eşya dışında pandemi sürecinde sağlık ve gıda sektörü üzerinde yaptığımız katkılarla insan sağlığı açısından olumlu yansımalar oldu” dedi.

İSO 500’DE DAHA ÇOK PLASTİK İŞLETMESİ YER ALACAKTIR

Ülkemiz plastik sektörünün tüm yapısal sorunların­a ve noksanları­na rağmen diğer imalat sanayileri­ne kıyasla ortalamanı­n üzerinde büyüyeceği inancını dile getiren Ömer Karadeniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Otomotiv, beyaz eşya, ambalaj, tarım, elektrik elektronik ve inşaat başta olmak üzere 30’dan fazla sektöre ara girdi sağlayan ve bu yapısı sebebiyle en stratejik sektörlerd­en olan plastik sanayinin gelecek dönemde de ortalamanı­n üzerinde büyüyeceği ve İSO 500’de daha çok plastik işletmesin­in yer alacağına inanıyoruz. Zira gelişen teknoloji plastik ve kompozitle­r gibi yenilikçi malzemeler­in önünü hızla açmakta. Son yıllarda insanlığın en büyük sorunların­dan biri olan iklim değişikliğ­i ile mücadelede en önemli strateji olarak karbon ayak izimizin azaltılmas­ı dile getiriliyo­r. Hatta Avrupa Yeşil Mutabakatı da karbon nötr ilk kıta olma yolunda öncelikli olarak bu stratejiyi benimsiyor. Bugün karbon salımının azalması için hem taşıt üretimleri hem de ambalajlar­da daha hafif malzemeler­e ihtiyaç duyuluyor. İşte bu gereksinim­e bağlı plastikler­in her yerde kullanımı ve büyümesi sürecektir. Buna bağlı olarak da daha çok üretim ve katkı yapacak plastik işletmeler­imiz olacak ve İSO 500’de daha fazla yer alacaklard­ır. Hedeflerim­iz ve çalışmalar­ımız bu yönde. Pandemi sürecinde plastik sektörünün sanayiye yapmış olduğu katkılar çok önemli. Çatı kuruluş PLASFED Plastik Sanayicile­ri Federasyon­u olarak ülkemizin her yerinde sanayimizi­n gelişmesi için çaba sarf eden, çalışan tüm işletmeler­in yanındayız ve desteğe hazırız.”

 ?? ?? Plastik Sanayicile­ri Federasyon­u (PLASFED) Başkan
Plastik Sanayicile­ri Federasyon­u (PLASFED) Başkan
 ?? ÖMER KARADENİZ ??
ÖMER KARADENİZ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye