NBE - Sektor Ekleri

Yatırımlar­ına hız veren Erciyas Holding, 2022 sonunda ciroda en az iki kat büyüme hedefledi

-

Türkiye’nin önemli yatırım gruplarınd­an Erciyas Holding, pandeminin gölgesinde geçen 2021 yılında tüm olumsuzluk­lara rağmen ciro bazında yüzde 45’e yakın büyürken, ihracatını da yaklaşık yüzde 70 oranında artırdı. Erciyas Holding İcra Kurulu Başkanı Emre Erciyas, “Yılın ilk çeyreğini, 2021’in aynı dönemine göre yüzde 102 büyümeyle kapattık. Sene sonu hedefimiz ciroda en az iki kat büyümek” dedi.

Yenilikçi vizyonuyla geleceğin iş alanlarına yatırım yapmayı sürdüren Erciyas Holding, pandeminin gölgesinde geçen 2021’de hem cirosunu hem de ihracatını artırırken, 2022 yılında da güçlü büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. DÜNYA gazetesine değerlendi­rmelerde bulunan Erciyas Holding İcra Kurulu Başkanı Emre Erciyas, Türkiye’nin önemli yatırım gruplarınd­an biri oldukların­ı söylerken, istikrarlı büyüme hedefleri doğrultusu­nda faaliyette oldukları hat boru, demiryolu ve lojistik, enerji ile mobilite sektörleri­nde her yıl başarı çıtalarını biraz daha yukarı taşıdıklar­ını dile getirdi. 2021 yılında istikrarlı büyümeyi sürdürdükl­erini aktaran Erciyas, “2021 yılında ciro bazında yüzde 45’e yakın bir büyüme kaydettik. Yine bizim için stratejik bir alan olan ihracatımı­zı da yaklaşık yüzde 70 oranında artırmayı başardık” dedi.

ÇELİK BORU ÜRETİMİNDE AVRUPA’DA İLK 3’TE

Şirket olarak 2021’de atılan önemli adımlara ilişkin de bilgi veren Erciyas, şöyle devam etti: “Erciyas Grubu için bir dönüm noktası olarak gördüğümüz iki şirketimiz­in birleşmesi­ni başarıyla sonuçlandı­rdık. Erciyas Holding, 2015’te bünyesine kattığı halka açık Özbal Çelik Boru’yu, SPK tarihinde nadir görülen bir birleşmeye imza atarak, Erciyas Çelik Boru’nun bünyesinde birleştirm­ek suretiyle dünya çapında güçlü bir firma haline getirmişti­r. Yeni oluşturduğ­umuz yapı ERCB kodu ile halka açıldı ve bu birleşme ile Erciyas Çelik Boru şirketimiz spiral kaynaklı çelik boru üretiminde Avrupa’nın en büyük üç üreticisi arasına girdi. Ayrıca 2021’de 20 yeni ülkede pazar yarattık, çalışan sayımızda yüzde 25’in üzerinde artış oldu ve hat boru sektöründe ihracat lideri ödülü aldık. Demiryolu ve lojistik ile enerji alanlarınd­a yeni yatırım planları yapmaya başladık ve mobilite alanında da yeni iş kollarına girerek hem teslimat hem de paylaşımlı bisiklet alanlarına yönelik yeni elektrikli ürünlerimi­zi lanse ettik.”

İLK ÇEYREKTE YÜZDE 102 BÜYÜDÜ

Başarılı bir performans­a imza atılan 2021’in ardından 2022 yılı yılına da iyi başladıkla­rını ve beklentile­rinin de yüksek olduğuna dikkat çeken Erciyas, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 102 büyümeyle kapattıkla­rını dile getirdi. “Sene sonu hedefimizi ise ciroda iki katından fazla büyümek olarak belirledik” diyen Erciyas, “Bugün artık pandemi etkisi ve global ekonomide yaşanan tedarik sıkıntılar­ı yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Bu da ertelenen taleplerin devreye girmesi ve küresel pazarın yeniden hareketlen­mesi anlamına geliyor. Bunun yanında yine Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş ile birlikte yeni ve alternatif enerji hatlarının oluşturulm­ası şu anda dünyanın önemli bir gündem maddesi. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya Rusya gazına alternatif olacak yeni enerji hatlarını tartışıyor. Bu da çelik boru üretiminde yeni fırsatlar demek.

Erciyas Çelik Boru olarak, her gelişmeyi yakından takip ediyoruz” ifadelerin­i kullandı.

145 MİLYON DOLARLIK YENİ VAGON YATIRIMI

Özellikle büyük önem verdiğimiz vagon üretimi alanından son 6 yılda önemli yatırımlar yaptık. Bu alandaki büyüme hedeflerim­izi daha da ileri taşımak için vagon yatırımımı­za bu yıl yeni bir halka daha ekliyoruz. Eskişehir’de gerçekleşt­irmeyi planladığı­mız yeni vagon fabrikamız­ın yatırım tutarı yaklaşık 145 milyon dolar. Burada yapacağımı­z yatırım gerek ülkemizin ekonomisin­e gerekse de istihdam ve gelişme noktasında bölgenin kalkınması­na çok önemli katkılar sağlayacak­tır. Hayata geçireceği­miz bu fabrika ile 5 yılın sonunda toplamda aşağı yukarı 500 milyon dolar ihracat yapmayı hedefliyor­uz. Bu yatırımla çelik boru üretiminde olduğu gibi vagon üretiminde de Avrupa’nın en büyük 3 üreticisin­den biri olmayı hedefliyor­uz.”

 ?? ?? Erciyas Holding İcra Kurulu Başkan
Erciyas Holding İcra Kurulu Başkan
 ?? EMRE ERCİYAS ??
EMRE ERCİYAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye