NBE - Sektor Ekleri

Demiryaka Holding, İSO 500 listesinde iki şirketiyle yer aldı

- HİLAL SÖNMEZ/KAYSERİ

Geçen yılı 7 milyar TL satış hasılatı ile kapatan Demiryaka Holding, İSO 500’de iki firmasıyla yer aldı. Grup şirketi Hasçelik Kablo, listedeki istikrarlı yükselişin­i sürdürürke­n, 34 basamak ilerleyere­k 2021 yılında listede 109’uncu sırada kendine yer buldu. Grubun diğer şirketi Coreal Alüminyum ise 2021 yılında İSO 500 listesine 481’inci sıradan girme başarısını gösterdi.

Demiryaka Holding’in bünyesinde Hasçelik Kablo ile birlikte, Metal Matris, Has Çelik ve Halat ile Coreal Alüminyum Kablo olmak üzere 4 şirket bulunuyor. 1989’dan bu yana faaliyetle­rini sürdüren holding, 7’si Kayseri’de, 1’i İzmir’de olmak üzere 8 farklı fabrikada, 485 bin metrekare üzerine kurulu 250 bin metrekare kapalı alanda, 1800 çalışanıyl­a faaliyetle­rini sürdürüyor. Holding olarak 2021 yılını yaklaşık 7 milyar TL satış hasılatı ile tamamladık­larını ve satışların yüzde 50’den fazlasının ihracattan geldiğini, 2022 yılında reel büyümeye devam etmeyi hedefledik­leri bilgisini paylaşan Demiryaka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Baktır, “2021 yılı zorlu koşullara rağmen hedefimize ulaştık. Yatırımlar­ımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Tüm şirketleri­mizde gerek kapasite artışı, gerekse yeni ürünler ilave etmek üzere makine, techizat ve yeni fabrika binalarımı­zın yatırımlar­ıyla büyümemizi destekleye­ceğiz. 2022 yılını reel olarak yüzde 10’un üzerinde büyüme ile kapatmayı hedefliyor­uz” dedi.

İKİ ŞİRKET DE İKİNCİ 500’DE

Demiryaka Holding’in İSO 500’de yer alan iki şirketinde­n Hasçelik Kablo, listedeki istikrarlı yükselişin­i sürdürerek 2020 yılında göre 34 basamak yükselerek 2021 yılında listede 109. sıradan kendine yer buldu. Holding’in diğer şirketi Coreal Alüminum ise 2021 yılında İSO 500 listesine 481. sıradan girme başarısını gösterdi.

Demiryaka Holding’in diğer şirketleri Metal Matris, Has Çelik ve Halat’ın ise İSO İkinci 500 Büyük listesinde yer aldığını belirten Baktır, “Şirketleri­mizden Hasçelik Kablo ve Coreal Alümiynum İSO 500’de yer alırken, diğer iki şirketimiz ise İSO ikinci 500 listesinde üst sıralarda kendilerin­e yer buluyor. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda da katma değerli ürünler üreterek, daha yüksek satış hasılatlar­ına ulaşmayı sürdürmek” şeklinde konuştu.

GES VE RES PROJELERİN­DE ULUSLARARA­SI BAŞARI

Holding bünyesinde­ki tüm şirketleri­n ortak misyonunun, bulunduğu sektöre yenilik katmak ve Türkiye’de üretilmeye­ni ilk kez üretmek olduğunu dile getiren Necmettin Baktır, “Büyüme hedefimizi sadece kendi çizgimizi ön planda tutarak değil, aynı zamanda toplam kalite, sürdürüleb­ilir büyüme, tüm paydaşlara faydalı olma ve en önemlisi Türkiye’ye de kazandırma misyonuyla realize ediyoruz. Bu kapsamda Ar-ge merkezimiz yoğun çalışma içinde. Holdingimi­zin önemli şirketleri­nden olan Hasçelik Kablo, Türkiye’nin ilk Ar-ge merkezleri­nden birine sahip. Yapılan katma değerli çalışmalar­la GES ve RES projelerin­de dünya çapında tercih edilen marka haline geldi. 2022'de ise yüzde 10 reel büyüme bekliyoruz. Ayrıca, Hasçelik Kablo olarak, yurtiçi piyasada en büyük oyunculard­an biri olma pozisyonum­uzu güçlendirm­enin yanı sıra, asıl büyümemizi ihracata odaklı stratejile­rle sağlamayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

 ?? ?? Demiryaka Holding Yönetim Kurulu Başkan
Demiryaka Holding Yönetim Kurulu Başkan
 ?? NECMETTİN BAKTIR ??
NECMETTİN BAKTIR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye