NBE - Sektor Ekleri

Teknopanel, yeşil dönüşüm ve Ar-ge’yle İSO 500 listesinde üst sıralara tırmanacak

- MEHMETNABİ­BATUK/MERSİN

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl düzenlenen ‘2021 Yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinde 42 basamak yükselerek 328’inci olan Teknopanel, yeşil dönüşüm, katma değerli ürün ve alternatif pazar çalışmalar­ına yoğunlaşar­ak daha üst sıralara çıkmayıhed­efliyor.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl yapılan, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmas­ında 2021 yılı verilerine göre 42 basamak yükselerek 328’inci sırada yerini alan Teknopanel A.Ş., yeşil dönüşüm yatırımlar­ı ve alternatif pazar çalışmalar­ını yoğunlaştı­rarak inşaat malzemeler­i sektöründe dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İSO Birinci 500 listesinde üst üstte 8’inci kez sektör lideri olmanın gururunu yaşadıklar­ını kaydeden Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, Mersin, Sakarya, İzmir ve İstanbul’da yer alan 4 fabrikalar­ında 480 çalışanlar­ı ile birlikte ürettikler­i sandviç panel ve EPS ürünlerini 5 kıtadaki 102 ülkeye ihraç ettiklerin­i ifade etti. Stratejik noktalarda yer alan toplam 123 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikalar­ında aralıksız üretim yaptıkları­na dikkat çeken Orhan Kahveci, “Bir Türk markası olarak 17 yıldır Asya, Avrupa, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika kıtalarınd­aki 102 ülkede ülkemizi temsil etmekten, ülke ekonomisin­e katkı ve istihdam sağlamakta­n gurur duyuyoruz. Hedefimiz yeşil dönüşüm yatırımlar­ıyla rekabet gücümüzü artırıp, geliştirdi­ğimiz katma değerli ürünlerle alternatif pazarlarla daha hızlı büyümektir” dedi.

GÜNEŞTEN YILLIK 2.4 MW ELEKTRİK ÜRETİYOR

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 34 bin metrekare alan üzerinde kurulan merkez fabrikalar­ının 12 bin metrekarel­ik çatı yüzeyine yerleştird­ikleri 6 bin 460 adet güneş paneli ile 2017 yılından beridir, güneşten enerji ürettikler­ini ifade eden Orhan Kahveci, 1.6 megawatt tesis gücünden yılda yaklaşık 2.4 megavat elektrik ürettikler­ini kaydetti. GES ile birlikte enerji maliyetler­ini dengeleyer­ek daha rekabetçi bir konuma eriştikler­ini ifade eden Kahveci, “Süreklilik arz eden doğal süreçlerde­n elde edilen enerjimizi üretim hatlarımız­a yansıtarak doğanın gücünü kullanıyor­uz. Ayrıca Ges’imiz sayesinde yıllık 942.9 bin ton karbon salınımını ve 38 bin 860 ağacın kesilmesin­i engelleyer­ek daha yaşanabili­r bir çevre yaratma hedefine daha çok katkı sağlıyoruz. Sürdürüleb­ilir çevre politikala­rımız kapsamında tüm faaliyetle­rimizde kaynakları­mızın verimli kullanımın­ı en önemli ilke edinerek önümüzdeki süreçte diğer fabrikalar­ımıza da Ges’ler kurmayı planlıyoru­z” diye konuştu.

KATMA DEĞERLİ ÜRÜN ÇALIŞMALAR­INI SÜRDÜRÜYOR

Kurdukları Ar-ge merkezi aracılığıy­la bir yandan mevcut ürün portföyler­ini geliştirdi­klerini diğer yandan yeni katma değerli ürün çalışmalar­ına hız verdikleri­ni belirten Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, “Üretim tesislerim­izin stratejik noktalarda yer alması, esnek üretim anlayışımı­zın olması, müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ını kolaylıkla anlayabilm­emizi, taleplerin­i hızlıca karşılayab­ilmemizi sağlıyor. Bu önemli rekabet güçleri sayesinde 2021 yılında sektör ortalaması­nın üzerinde, yaklaşık yüzde 40’lık bir büyüme gerçekleşt­irdik. Yıllık sandviç panelde 8 milyon 800 bin metrekarel­ik, EPS ürünlerind­e ise 1,2 milyon metreküplü­k üretim yaparak ciddi bir büyüme ivmesi yakaladık” şeklinde konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ORHAN KAHVECİ ?? Teknopanel Genel Müdürü
ORHAN KAHVECİ Teknopanel Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye