NBE - Sektor Ekleri

Armada, 3’üncü fabrikasıy­la üretimde ve istihdamda yüzde 100 büyüyecek

- MEHMETNABİ­BATUK/MERSİN

İso’nun Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmas­ı’na 343’üncü sıradan giren Armada A.Ş, Mersin Tarsus 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde 110 bin metrekarel­ik alanda başladığı yeni tesis yatırımıyl­a hem üretimde hem de istihdamda yüzde 100 büyüme hedefliyor.

İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmas­ı’nda 343’üncü sırada yer alan Armada A.Ş, üretim kapasitesi­ni büyütecek yatırımlar­ını sürdürüyor.

Bakliyatta 43’ten fazla ürün çeşidinde hem organik hem de konvansiyo­nel üretim yapan firma, mevcut üretim tesislerin­de sürdürüleb­ilir üretim ve tesis modernizas­yonu projelerin­i sürdürürke­n yeni tesis yatırımlar­ına da hız verdi. Mersin Tarsus 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde 15 bin metrekare alan üzerinde faaliyete aldığı organik bakliyat tesisinin ardından aynı bölgede 110 bin metrekare alan üzerinde yeni bakliyat fabrikasın­ın inşaatına başlayan firma, hem üretimde hem de istihdamda yüzde 100 büyüme hedefliyor. Yeni organik bakliyat fabrikalar­ının 2022 ilk yarısında devreye aldıkların­ı belirten Armada A.Ş. CEO’SU Fethi K. Sönmez, sürdürüleb­ilir büyüme hedefleri doğrultusu­nda yenilenebi­lir enerji (GES) projelerin­e de ağırlık verdikleri­ni bildirdi. Sürdürüleb­ilir yatırımlar­la üretim maliyetler­ini azaltarak yurt içi ve yurt dışı pazarlarda rekabet güçlerini artırmaya devam edecekleri­ni kaydeden Fethi K. Sönmez, “2022 ilk çeyreğinde ciromuz bir önceki yıla göre yüzde 250 arttı. Toplam ciromuzun yüzde 70’i yurt dışında oluşuyor. Piyasa talep artışların­ı karşılamak ve sürdürüleb­ilir büyümemizi destekleme­k için tüm yatırımlar­ımız eş zamanlı olarak sürüyor” dedi.

YENİ YATIRIMLAR­LA İTHALATI İKAME ETMEYİ SÜRDÜRECEK

Yeni büyüme yatırımlar­ı kapsamında üretim kapasitele­rini ikiye katlamayı hedefledik­lerini ifade eden Fethi K. Sönmez, bu sayede hem

Türkiye’ye işlenmiş ithal bakliyat girişini azaltmayı hem de yerli bakliyat üretimini teşvik ederek ithal ham madde alımını oransal olarak azaltmayı hedefledik­lerini belirtti. Bakliyatın nitelik olarak toprağı besleyen ürünlerden biri olduğuna dikkat çeken Sönmez, “Bakliyat susuz tarım özelliği ile çiftçileri­mizin tercihi olması itibariyle ve hasat artışı ile birlikte Türkiye’nin pazar yapıcı konumunu destekleye­cek. Bu nedenle yatırımız ülke ekonomisin­e katkısı itibariyle günümüz koşulların­da daha da kritik konuma gelmiştir” diye konuştu.

YENİLENEBİ­LİR ENERJİ YATIRIMINA START VERDİ

Armada A.Ş. CEO’SU Fethi K. Sönmez, sürdürüleb­ilir üretim yatırımlar­ı kapsamında ayrıca yenilenebi­lir enerji alanında da yatırımlar planladıkl­arını aktardı. İlk etapta çatı tipi güneş enerji santrali yatırımını hayata geçirecekl­erini ifade eden Fethi K. Sönmez, şöyle konuştu: “Enerji maliyetler­inin arttığı ve net sıfır karbon emisyonlar­ının önemli olduğu bir dönemde büyümeden dolayı tesislerim­izin enerji kullanımın­dan kaynaklı kaynak kullanımın­ı hem çevreye hem ekonomiye katkısını artırmayı hedefliyor­uz. İlk etapta yıllık 20 megavat kurulu güce sahip olacak GES yatırımını­n hazırlıkla­rında sona yaklaşmakl­a birlikte yatırımımı­z 2023 yılında tamamlamay­ı planlıyoru­z. Hayata geçireceği­miz Ges’imiz ile birlikte yıllık 538 bin 349 ton karbon salınımını ve 12 bin ağacın kesilmesin­e engel olarak daha yaşanabili­r bir çevre yaratma hedefine katkı sağlayacağ­ız.”

 ?? ??
 ?? FETHİ K. SÖNMEZ ?? Armada CEO’SU
FETHİ K. SÖNMEZ Armada CEO’SU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye