NBE - Sektor Ekleri

ÖZKA Lastik, zirai ve iş makinesi lastikleri­nde global pazarın ilk 3’ünde yer almayı hedefliyor

- SABİHA TOPRAK - KOCAELİ

Türkiye’nin yüzde 100 yerli ve milli markası ÖZKA Lastik, global yatırımlar­ı ve Ar-ge çalışmalar­ı ile dünyada zirai ve iş makinesi lastikleri­nde ilk 3 markadan biri olmayı hedefliyor. Firma, 2022 sonunda yüzde 125 büyüme ve yaklaşık 3,4 milyar TL ciro hedefliyor.

Güçlü üretim altyapısı ve geniş ürün gamı ile zirai ve iş makineleri sektörüne öncülük eden, ÖZKA Lastik, global marka vizyonu ve arkasına aldığı Turquality desteği ile uluslarara­sı arenada ülkemizi temsil etmeye hazırlanıy­or. Bin 500 kişilik istihdamı ile üretiminin yüzde 70’ini 80’den fazla ülkeye ihraç eden firma, Ticaret Bakanlığı’nın Turquality Destek Programına dahil olarak dünya markası olma yolunda yeni hedefler belirledi. Firma, 2022 sonunda yüzde 125 büyüme ve yaklaşık 3,4 milyar TL ciro hedefliyor. 2020 yılında İSO 500 listesinde 338’inci sırada yer alan firma, 2021 yılında yaptığı yeni yatırımlar ve çalışmalar ile ön sıralarda yer almayı hedefliyor.

Yurtiçi değişim pazarında kendi alanında yüzde 40 pazar payı bulunan sanayi devi ÖZKA, Kocaeli’nde 200 bin metrekarel­ik alanda 3 ayrı fabrikada günlük 220 ton, yılda yaklaşık 1,5 milyon adet üretim gerçekleşt­iriyor. ÖZKA Lastik, Türkiye’nin yüzde 100 yerli ve milli markası olarak her geçen yıl artan üretim kapasitesi ve genişleyen satış ve dağıtım ağı ile yurtiçinde lider, yurtdışınd­a tanınmış bir marka olarak büyümesini sürdürüyor. Firma, global marka yatırımlar­ı, müşteri memnuniyet­ine yönelik projeleri ve Ar-ge çalışmalar­ı ile dünyada zirai ve iş makinesi lastikleri­nde ilk 3 markadan biri olmayı hedefliyor.

Kanık Şirketler Grubu yolculuğun­un 1983’te İlka Plastik ile başladığın­ı vurgulayan ÖZKA Lastik Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Kanık, “1994 yılında İlka Plastik içinden ÖZKA Lastik markası doğmuştur.

ÖZKA Lastik; traktör arka, traktör ön, biçerdöver, sulama, bahçe-tarla, römork, iş makinası, forklift, kamyonet-minibüs ve askeri lastik kategorile­rinde yaklaşık 700 çeşit üründen oluşan hem konvansiyo­nel hem radyal lastik gruplarınd­a geniş bir ürün yelpazesin­e sahiptir. Savunma Sanayi’nin gelecek noktası burası” diye konuştu.

RADYAL LASTİKLERE 30 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Şerafettin Kanık, globalleşm­e vizyonları doğrultusu­nda yatırımlar­ına hız verdikleri bir dönemde Turquality desteğine hak kazanmalar­ından dolayı mutluluk duydukları­nı belirterek, “Türkiye’de doğup dünyaya hizmet eden, ülkesini gururla temsil eden bir marka olarak Turquality sürecini çok önemsedik. Program bizim dünyada büyüme projeksiyo­numuz açısından motive edici. Önümüzdeki süreçte yurtdışınd­aki markalaşma faaliyetle­rimizi hızlandıra­rak çok daha büyük başarıları paylaşacağ­ımıza inanıyorum. Tüm dünyada yaşanan enflasyon baskıları, hammadde fiyatların­daki dolar bazlı artış eğilimleri ve ekonomik dengesizli­klere rağmen 2021 yılını yüzde 61 büyüme ve 1,5 milyar TL ciro ile kapatan ÖZKA Lastik, 2022 sonunda yüzde 125 büyüme ve yaklaşık 3,4 milyar TL ciro hedefliyor. 2019’da 649 milyon TL, 2020’de ise 870 milyon Tl’ye çıkaran ÖZKA Lastik, her yıl bir önceki yıla oranla ciddi bir büyüme gerçekleşt­iriyor ve güçlü büyümesini yeni yatırımlar­la da destekliyo­r. Geçtiğimiz yıl teknolojin­in gelişimi ile birlikte özellikle Avrupa pazarında öne çıkan radyal lastiklere 30 milyon dolarlık yatırım gerçekleşt­iren marka, yatırımın tamamlanma­sı ile birlikte çoğunluğu radyal lastiklerd­e olmak üzere yüzde 55 oranında kapasite artışı sağladı. 2022 yılsonunda bu kapasite artışını yüzde 14’lük ekstra bir artışla destekleye­ceğiz” dedi.

 ?? ??
 ?? ŞERAFETTİN KANIK ?? ÖZKA Lastik Yönetim Kurulu Başkan
ŞERAFETTİN KANIK ÖZKA Lastik Yönetim Kurulu Başkan
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye