NBE - Sektor Ekleri

Türkiye’nin en büyük 73’üncü sanayi kuruluşu Petlas oldu

-

Türkiye’nin tek yüzde 100 yerli sermayeye sahip lastik markası Petlas, İSO 500 araştırmas­ında 73’üncü sıraya yükseldi. Sektöründe en fazla ciro artışı sağlayan üretici olan Petlas, sıralamada 9 sıra birden yükselerek lastik sektörünün en çok büyüyen şirketi oldu. 2021 yılı üretimden net satışları 5 milyar 233 milyon TL düzeyinde gerçekleşe­n Petlas, sektörünün lider markası olma yolunda istikrarlı yükselişin­i sürdürüyor. Petlas, bir önceki yıl da 13 sıra birden yükselerek listede 82’nci sırada yer almıştı.

YATIRIMLAR­LA BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

Petlas Yönetim Kurulu Üyesi S. Safa Özcan, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 1968 yılından bu yana aralıksız gerçekleşt­irdiği ve sektör için en değerli verileri oluşturan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmas­ında 73’üncü sırada yer almanın Petlas’ın sektöründe istikrarlı ve emin adımlarla ilerleyişi­nin kanıtı olduğunu ifade etti.

S. Safa Özcan, konuşmasın­a şu sözlerle devam etti: “Yarım asırdır hazırlanan bu araştırma Türkiye ekonomi tarihi açısından adeta bir kayıt defteri niteliği taşıyor. Petlas olarak Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralaması­nda 73’üncü sırada yer alarak Türkiye ekonomisin­in büyümesine katkı sunan en büyük şirketlerd­en biri olmak bize gurur veriyor. Ülkemizin üretim gücüne inancıyla, üretime yaptığı yatırımlar­la hızla büyüyen Petlas hem Türkiye’de hem de Dünyanın 120’den fazla ülkesinde tüketicisi­yle buluşmaya devem edecek. Yenilikçi ürünler için ar-ge yatırımlar­ı ve sürdürüleb­ilir bir üretim için çevreye duyarlı projeleri sürdürecek.”

 ?? ??
 ?? S. SAFA ÖZCAN ?? Petlas Yönetim Kurulu Üyesi
S. SAFA ÖZCAN Petlas Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye