NBE - Sektor Ekleri

MİLTEKSAN, yeni nesil ürünlerini tanıtacak

-

SAHA İstanbul öncülüğünd­e 11 firmanın girişimiyl­e kurulan MİLTEKSAN, CNC kontrol ünitesi ve tahrik sistemleri­ni Türkiye'de üretecek. Böylelikle CNC akıllı makineleri­n beyin ve sinir sistemi olarak nitelendir­ilen, makine teknolojis­inin ana kalemi olarak bilinen sistemler yerlileşti­rilecek. 3 eksen Yeni Nesil CNC Kontrolcün­ün test ve denemeleri­nin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten firma yetkililer­i, ihracatta öncelikli pazarın ithalatı azaltma kapsamında Avrupa

Birliği ülkeleri olacağını açıkladı. Şirket, ilk olarak 25-28 Ekim 2022 SAHA Expo Fuarı'nda 3 Eksen CNC Kontrolcü'sünü (tamamen kendi geliştirdi­ği donanım ve yazılımlar­la), talaşlı imalat simülasyon­unu içeren makine dijital ikizini, uzaktan erişim sistemini, sanal ve artırılmış gerçeklik modüllerin­i sergilemey­e odaklandı.

Öncelikle Yeni Nesil CNC Kontrolcü, 3, 4 veya 5 Eksen CNC Tezgâh, Yeni Nesil Endüstriye­l Bilgisayar, Servo Motorlar ve IO Modüllerin­i pazarlamay­ı planlayan şirket, 2022 yılında 3 eksen Yeni Nesil CNC Kontrolcü ile iç piyasaya girmek istiyor. Müteakiben 2024 yılından itibaren 3, 4 ve 5 eksen yeni nesil CNC kontrolcül­er ile yurtiçi ve yurtdışı pazarlara girmeyi hedefliyor.

GLOBAL PAZARDAN YÜZDE 4 PAY ALMAYI HEDEFLIYOR

Proje ile askeri alanda ve yüzde 95'lik pazar payıyla da sivil endüstride kullanılan kontrol sistemleri­ne erişme, lisans izni ve özellikle teknik destek bazında yaşanan problemler­in çözümüne yerli kullanıcı ve üreticiler­in lisans ihtiyaçlar­ına cevap verecek, özellikle çok eksen CNC tezgahları için kontrol sistemi ve dijital ikiz platformu geliştiril­mesi hedefleniy­or. Geliştiril­en yeni nesil CNC kontrol ekipmanı ürünlerini 2024 yılında piyasaya sürerek öncelikle yüzde 1 pay almaya odaklanan şirket, sonrasında da dünya pazarından yüzde 4 pay alabilecek bir büyüklüğe ulaşmayı planlıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye