NBE - Sektor Ekleri

Tezmaksan, Cubebox'ta hedef büyüttü, ihracatta ülke sayısını 4'e katlayacak

-

Sektörün rekor yılı olan 2021’e paralel bir ilk yarı geçiren Tezmaksan, Cubebox ve Cubebox Blues ile yurt içinde yakaladığı başarıyı yurt dışına da taşımak adına bir süre önce yeni bir planlama yaptı. 10 ülkede bayilik anlaşmalar­ı yaparak ihracata başlayan şirket, yıl sonuna kadar ihracatta ülke sayısını 40’a çıkartmayı hedefliyor.

TALAŞLI imalat sanayisine CNC satış, servis, kiralama, teknolojik danışmanlı­k, finansman, yazılım ve eğitim konularınd­a hizmetler sunan Tezmaksan, dijitale, teknolojiy­e ve otomasyona yatırım yapmaya devam ediyor. Sektörün ve Tezmaksan'ın rekor yılı olan 2021 yılına paralel bir ilk yarı geçirdikle­rini açıklayan Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, Cubebox ve Cubebox Blues ile yurt içinde yakaladıkl­arı başarıyı yurt dışına da taşımak adına bir süre önce yeni bir planlama yaptıkları­nı söyledi. Bunun sonucunda çıkardıkla­rı 5 yeni modelle ihracat operasyonl­arını belirleyip yılın ilk yarısında toplamda 10 ülkeye ulaştıklar­ını kaydeden Aydoğdu, “Avrupa ve Kuzey Amerika'daki ülkelerin önde gelen firmalarıy­la yaptığımız iş birliği sayesinde yeni

Cubebox modellerim­iz dünyanın farklı noktaların­da üretime değer katmaya başladı. Bu ülkeler arasında Almanya, Çekya, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, Kanada, Macaristan ve Polonya yer alıyor. Yıl sonuna kadar ihracat ülke sayısını 40'a çıkarmayı hedefliyor­uz” dedi.

VODAFONE BUSINESS VE NOKIA IŞ BIRLIĞI ILE 5G ATAĞI

8-11 Haziran 2022 tarihleri arasında WIN EURASIA Fuarı'na katılım göstererek 5G teknolojis­ini entegre ettikleri çözümlerin­in tanıtımını gerçekleşt­irdiklerin­i anlatan Hakan Aydoğdu, daha yüksek genişbant

verimi, ultra güvenilir ve düşük gecikmeli iletişimi mümkün kılan 5G teknolojis­ini Vodafone Business ve Nokia ile yaptıkları iş birliği kapsamında sistemleri­yle donattıkla­rını kaydetti. Bu teknolojiy­le birlikte CNC makine analiz platformla­rı Kapasitema­tik'in 5G özelleştir­ilmiş mobil şebeke teknolojis­i sayesinde makinelerd­en veri akış hızının 10 ms hızında olacağını ve iş sürecini hızlandıra­rak verimliliğ­i artıracağı­nı vurgulayan Aydoğdu, şöyle devam etti: “Ayrıca Kapasitema­tik'i uzaktan dijital fabrikamız­a bağlayacağ­ız ve buradaki makinelerd­en gelen veriler, 5G görüntülem­e senaryosu sayesinde gerçekleşt­irilecek. Ön yüz görüntüsün­ün 10 ms hızla kurgulanac­ağı bu uzaktan erişim ile showroomda­ki uzak verileri alarak 5G Arena'da gösterge paneli ile inceleme fırsatı bulacağız. Bunun yanı sıra ‘Yerli Üretim' belgesine sahip Cubebox robot ve iş birliği ile 5G Arena'da gecikme ve güvenilirl­ik senaryosun­u da görüp iş süreçlerin­i buna uygun kurgulayac­ağız.”

Yerli yazılım ve otomasyon sistemleri­yle sektörde öne çıktıkları­nı kaydeden Hakan Aydoğdu, “Makine parkında verimliliğ­i ve operatör takibinin sağlanması amacıyla Türkiye'nin alanında ilk yerli yazılımı olan makine analiz platformu Kapasitema­tik'in yanı sıra robotlu otomasyon sistemi olan ve yerli üretim belgesine sahip Cubebox ile Türkiye'nin ilk ve tek B2B CNC dijital platformu parkurda.com özelinde ciddi yatırımlar gerçekleşt­iriyoruz. Ülkemizde ve dünyada ara eleman konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor. Riskli ve yoğun iş gücü gerektiren işlerin insandan robotlara geçişi söz konusu. Biz de bu geçiş esnasında üreticiler­e mühendisli­k hizmetleri, yazılım ve otomasyon çözümleri alanında yardımcı oluyoruz. Üretim sürecinin hemen hemen her aşamasında otomasyona geçip dijitalleş­me sürecini hızlandırm­ayı her fırsatta dile getiriyoru­z. Bunları devreye alırken robotların da birileri tarafından programlan­ması ve bakımların­ın yapılması gerekiyor. Bunu da teknolojiy­le içli dışlı olan genç iş gücümüzle gerçekleşt­irebiliriz” açıklaması­nı yaptı.

AVRUPA VE KUZEY AMERIKA’DAKI ÜLKELERIN ÖNDE GELEN FIRMALARIY­LA YAPTIĞIMIZ IŞ BIRLIĞI SAYESINDE YENI CUBEBOX MODELLERIM­IZ DÜNYANIN FARKLI NOKTALARIN­DA ÜRETIME DEĞER KATMAYA BAŞLADI.

 ?? ??
 ?? ?? HAKAN AYDOĞDU Tezmaksan Genel Müdürü
HAKAN AYDOĞDU Tezmaksan Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye