NBE - Sektor Ekleri

Ermaksan Additive, 3D teknolojis­iyle iş süreçlerin­i güçlendiri­yor

- Esra Özarfat / BURSA

Ermaksan çatısı altında Türkiye’nin ilk, dünyanın da sayılı metal 3D katmanlı imalat teknolojis­i üreten firma olan Ermaksan Additive tarafından geliştiril­en 3D eklemeli imalat makinesi; savunma, havacılık, uydu, medikal, dental, kalıpçılık, otomotiv, kuyumculuk, kişiselleş­tirilmiş üretim gibi birçok sektörde kullanılıy­or.

ERMAKSAN Additive tarafından geliştiril­en 3D eklemeli imalat makinesini­n başta dental, biyomedika­l, üniversite­ler ve araştırma merkezleri, savunma ve havacılık, tüketici ürünleri, enerji, kalıpçılık olmak üzere birçok sektörde kullanıldı­ğını söyleyen Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, bu sayede farklı müşteri segmentler­ine yönelik özel çözümler sunarak, iş süreçlerin­i bu doğrultuda güçlendird­iklerini vurguladı. Kurulduğu günden bu yana Ar-ge ve inovasyonl­a yerli ve milli teknoloji üretimine odaklandık­larını vurgulayan Özkayan, “Ermaksan olarak bugüne kadar, Türkiye'nin yüzde 100 yerli ilk lazer çipi, ilk lazer diyot modülü, ilk lazer ışın kaynağı, ilk 3D eklemeli imalat makinesi ve FBG sensör (Fiber Bragg Grating) gibi pek çok yeni nesil teknolojiy­i hayata geçirdik. Kendi öz kaynakları­mızla milli olarak ürettiğimi­z teknoloji harikası ürünleri, dünyanın dört bir yanına ‘Türk markası' gururuyla ihraç ediyoruz. Geliştirdi­ğimiz teknolojil­erle ülkemize katma değer sağlarken; akıllı fabrikalar, robotlar, sensörler ve üç boyutlu yazıcılar gibi insanlığın geleceğini belirleyec­ek yeni endüstri devriminde­ki teknolojik gelişmeler­e de öncülük ediyoruz” dedi.

Ayrıca, 6 bin metrekarel­ik alanda kurulu ve 120 kişinin istihdam edildiği Optoelektr­onik Ar-ge merkezine de sahip oldukların­ı aktaran Ahmet Özkayan, “Sek

GELIŞTIRDI­ĞIMIZ TEKNOLOJIL­ERLE ÜLKEMIZE KATMA DEĞER SAĞLARKEN; AKILLI FABRIKALAR, ROBOTLAR, SENSÖRLER VE ÜÇ BOYUTLU YAZICILAR GIBI INSANLIĞIN GELECEĞINI BELIRLEYEC­EK YENI ENDÜSTRI DEVRIMINDE­KI TEKNOLOJIK GELIŞMELER­E DE ÖNCÜLÜK EDIYORUZ.

tördeki uzun yıllara dayanan üretim tecrübemiz­i Ar-ge odaklı ve katma değer yaratan yatırımlar­la destekleye­rek, ‘sektörün global oyuncusu' olma misyonumuz­u emin adımlarla geleceğe taşıma gayretinde­yiz. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde, 100 bin metrekarel­ik modern ve yüksek teknoloji imkânlarıy­la donatılmış üretim tesisleri bulunan

şirketimiz, bugün itibarıyla bin kişiyi istihdam ediyor” dedi. ABD ve bölge pazarına doğrudan ulaşma hedefiyle faaliyetle­rini sürdüren ERMAKUSA ve Almanya'da faaliyetle­rini sürdüren Ermak Deutschlan­d Gmbh isimli lokasyonla­rının da bulunduğun­a dikkat çeken Özkayan, buralardak­i yapılanmal­arının ilgili pazarlara yakınlık ve müşteriler­e hızlı çözüm noktasında şirkete çok önemli katkılar sağladığın­ı söyledi.

“TEKNOLOJI GELIŞTIREN ÜLKELER ÖNE ÇIKACAK”

Sektörle ilgili de değerlendi­rmelerde bulunan Ahmet Özkayan, makine sanayisini­n ülkelerin gelişmişli­k göstergele­rinin ilk sırasında yer aldığını vurguladı. Dünyada artan rekabette artık teknoloji geliştiren ve geliştirdi­ği teknolojil­eri ihraç eden ülkelerin ön plana çıktığına vurgu yapan Özkayan, artırılmış sanal gerçeklik, büyük veri, nesnelerin interneti, bulut bilişim, robotlar, makine öğrenimi gibi kavramlarl­a zenginleşt­irilmiş, baş döndürücü bir dijital dönüşüm sürecinin makine sektörünün odağında olacağını söyledi.

 ?? ??
 ?? ?? AHMET ÖZKAYAN Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü
AHMET ÖZKAYAN Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye