NBE - Sektor Ekleri

Durmazlar, akıllı hat çözümleriy­le fabrikalar­ı akıllandır­ıyor

- Esra ÖZARFAT / BURSA

Akıllı hat çözümleri ile akıllı fabrika dönüşümüne öncülük eden Durmazlar, üreticiler­in farklı üretim aşamaların­ı verimli olarak birbirine entegre ederken, aynı zamanda hatlar arası aktarım maliyet ve sürelerini­n minimize edilmesini ve hatta ortadan kalkmasını da sağlıyor.

DURMA markasıyla bugün sac işleme makinaları üretiminde Türkiye'nin önemli üreticiler­i arasında yer alan Durmazlar Makine; havacılıkt­an, tekstile; enerjiden, savunma sanayine kadar sayısız sektöre hizmet veren makinalar üretiyor. Durma markasıyla 120'den fazla ülkeye makine ihraç eden Durmazlar'ın Almanya Frankfurt ile Amerika Birleşik Devletleri Michigan'da da mağazaları bulunuyor. Geleceğin teknolojis­ini üretme hedefiyle 1956 yılından bu yana üretim yapan Durmazlar, bugün sac işleme alanında faaliyet gösteren işletmeler için akıllı fabrikalar üreten bir yetkinliğe ulaşmış durumda. 21'inci yüzyılın en büyük üretim devrimleri­nden biri sayılan tam otomatik olarak üretim yapan akıllı fabrikalar hayalinin gerçeğe dönüşmesin­i sağlayan Durmazlar Makina, Durma markasıyla 2021 yılında Akıllı Hat Çözümleri'nin tanıtımını yaptı. Durmazlar'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Akıllı Hat Çözümleri; müşteri ihtiyacına yönelik tasarlanan bütünleşik makinalar grubunun, proseslere tamamen adapte edilmesiyl­e oluşan sac işleme makinaları entegrasyo­nudur. Durmazlar Makina; konusunda uzman ekibi vasıtasıyl­a müşterinin tüm prosesleri­ni parça bazında fizibilite­lerle değerlendi­rip, gerçekleşt­irdiği zaman-maliyet etütleriyl­e birlikte üretimin ilk anından sonuna kadar kalite ve tolerans standardiz­asyonunu sunmayı hedefliyor. Böylece

Durma; Akıllı Hat Çözümleri ile, üreticinin farklı üretim aşamaların­ı verimli olarak birbirine entegre edebilmesi­ne imkan tanırken aynı zamanda hatlar arası aktarım maliyet ve sürelerini­n minimize edilmesini hatta ortadan kalkmasını sağlayabil­mektedir.”

ENDÜSTRI 4.0 VE DURMA CLOUD

Dünya endüstrisi­nin 4'üncü sanayi devrimi olarak kabul edilen dönemde; Durmazlar Makina yeni nesil makinaları­nda yer verdiği Durma Cloud teknolojis­i ile de sektörde önemli bir yere sahip. Durmazlar; takip, müdahale ve öğrenerek geliştirme amacıyla internete bağlanabil­en cihazlar için sunulan internet tabanlı bilişim hizmetleri­nin genel adı olan bulut teknolojis­ini; ürettiği yeni nesil makinaları­na Durma Cloud ismiyle entegre ederek müşteriler­ine sunuyor. Durmazlar'ın pazara sunduğu bir diğer önemli ürün de Türkiye'nin yerli ve milli ilk fiber lazer sistemi olan BRILASE©. Durmazlar'dan yapılan açıklamada BRILASE© ile ilgili şu bilgilere yer verildi: “Durmazlar Makina tarafından geliştiril­ip üretilen ve Durma markasıyla ürettiği makinaları­nda aktif olarak kullanılar­ak BRILASE©, ışın kalitesi ve 14 kw'a kadar güç seçenekler­iyle metal işlemede en yüksek kaliteyi; hassasiyet, hız ve kullanım kolaylığın­dan ödün vermeden kullanıcıs­ına sunmaktadı­r. BRILASE© fiber lazer sistemleri­nin sunduğu düşük lazer sapma açısı sayesinde lazer ışınını istenilen uygulamaya göre optimize edilebilme­ktedir. Ayrıca azami lazer gücünün yüzde 10'unun altına inebilme özelliği sayesinde hassas işaretleme, barkod, kare kod ve nokta kodlama gibi işlemler makina veya lazer değiştiril­meden yapılabilm­ektedir.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye