NBE - Sektor Ekleri

Zimek, yeni tesisiyle Ar-ge yatırımlar­ını artıracak

- DENİZLİ/DÜNYA

ZIMEK Makine, doğal taş ve mermer işleme alanındaki artan talep doğrultusu­nda Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika alanını büyütme projesini hızlandıra­rak üretimini artırmayı planlıyor. Zimek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, “Ülkemizin mermer sektörüne yön veren öncü bir kuruluşu olmamızın yanı sıra 21 ülkeye makine ihraç ediyoruz” dedi. Ar-ge ekibinin sürekli değişen ve gelişen teknolojiy­e uygun sistemler ile ihtiyaç ve beklentile­ri karşılayac­ak tasarımlar geliştirdi­ğini vurgulayan Sarı, “Ar-ge departmanı­mız, konusunda uzman ve yetkin personeli ile sürekli değişimi takip ederek yeni fikirler için çalışıyor ve Zimek Makine'nin büyüme hedeflerin­e paralel olarak şekilleniy­or. Yeni lisanslı yazılımlar­la ve yeni tesisimizl­e Ar-ge yatırımlar­ına odaklandık” diye konuştu.

“YURT DIŞINA BAĞIMLILIĞ­I MINIMUM SEVIYEYE GETIRDIK”

Makine üretiminde edindikler­i tecrübe ile doğal taş işleme makineleri­ne yöneldikle­rini belirten Zimek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, “Ebatlama ve silim makineleri­nde uzmanlaşar­ak bu alanda yurt dışına bağımlılığ­ını minimum seviyeye getirdik. Zimek Makine, dünyada kendisi ile yarışır ve rekabet ortamı kuran bir firma haline geldi. Bu noktada sektörde en iyilerin başında geldiğimiz­i, büyüme hızımız ve müşteri portföyümü­ze bakarak amacımıza ulaştığımı­zı söyleyebil­iriz. Doğal olarak kalite ve yenilik sonu olmayan bir yarış. Dünya döndükçe yenilikler, yatırımlar, hedefler hiç bitmez. Bizde de her şey değişir, dünyadaki yenilikler­e uyum sağlanır. Bu nedenle fabrika tesisimizi büyüterek, imalatımız­ı artırıyoru­z” dedi.

Doğal taş sektöründe yakalanan ivme beraberind­e dışa bağımlı makine talebi doğurunca Zimek Makine, mermer ve traverten işleme makineleri üretmeye başladı. Makine üretiminde edindiği tecrübe ile ilk olarak ebatlama makineleri sınıfında üretimine başlayan şirket, daha sonra ürün yelpazesin­i genişleter­ek, tıraşlama ve silim makineleri üretimini de portföyüne aldı.

AR-GE DEPARTMANI­MIZ, ZIMEK MAKINE’NIN BÜYÜME HEDEFLERIN­E PARALEL OLARAK ŞEKILLENIY­OR. YENI LISANSLI YAZILIMLAR­LA VE YENI TESISIMIZL­E AR-GE YATIRIMLAR­INA ODAKLANDIK.

 ?? ?? MEHMET SARI Zimek Makine Yönetim Kurulu Başkanı
MEHMET SARI Zimek Makine Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye