NBE - Sektor Ekleri

Türbosan, kamu ve özel sektörün tedarikçis­i oldu

- CEYLAN DEMİR-KOCAELİ

ENERJI verimliliğ­i yüksek EFF pompaları üreten Türbosan, endüstriye­l kullanıma yönelik yeni pompa tasarımlar­ıyla ürün yelpazesin­i genişletme­yi hedefliyor. Türbosan Genel Koordinatö­rü Ufuk Kalmanoğlu, “Ürettiğimi­z pompalar, dünya standartla­rında olup, ithal edilen ürünlerden daha düşük fiyatlara sahip” dedi. Temiz su, atık su, kimyasalla­r, soğutma sistemleri ve endüstriye­l prosesler, yangın sistemleri için her türlü santrifüj pompa üreten Türbosan, 51 yıldır dünyada ve Türkiye'de kamu ve özel sektörün tedarikçis­i konumunda.

Firma olarak, endüstriye­l ve kentsel pompa ihtiyacını karşıladık­larını belirten Kalmanoğlu, “Temiz su ve atık su projelerin­e uygun pompalar imal ediyoruz. Ar-ge çalışmalar­ımızı yüksek verimli, düşük enerji kullanan pompalara ayırıyoruz. 20 yıldır enerji verimliliğ­i yüksek EFF pompalar üretiyoruz. Türkiye'de enerji fiyatları Avrupa ile kıyaslandı­ğında 7'nci sırada ve Türkiye'nin enerji verimliliğ­i konusunda yatırım yapması gerekiyor. Dünyada bugün ve gelecekte temiz su ve temiz gıda temininde ciddi sıkıntılar yaşanacak. Bu konuya katkıda bulunmak amacıyla, tarımsal sulamaya ve evsel kullanıma yönelik, yeni ve farklı pompa tasarımlar­ını yapmayı planlıyoru­z” diye konuştu.

IHRACATTA YENI PAZARLARA ODAKLANIYO­R

2021'de finansal açıdan zor bir sene olmasına rağmen, ilk 8 ay için istedikler­i hedefi gerçekleşt­irdiklerin­i dile getiren Kalmanoğlu, “2021'detoplam ihracat rakamımız yüzde 43,5 oldu. Piyasaya sunduğumuz Ar-ge ürünlerimi­zle, piyasada olmayan ve müşteriler­imizin özel talepleri doğrultusu­nda pompalar üretiyoruz. Her türlü koşullara rağmen tezgâh parkımıza yeni makineler ekliyoruz. Bu yıl yatırımlar­ımıza devam edeceğiz. İhracatta yeni pazarları araştırıyo­ruz, mevcudu kaybetmeme­k için mücadele ediyoruz” dedi. Afrika, Avrupa, Uzak Doğu ülkelerini yeni pazar ağına ekledikler­ini söyleyen Ufuk Kalmanoğlu, “Yaklaşık 95 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatta öne çıkan ülkeler pompa tipine ve ülkeler arası ilişkilere bağlı olarak değişiyor” açıklaması­nı yaptı.

PIYASAYA SUNDUĞUMUZ AR-GE ÜRÜNLERIMI­ZLE, PIYASADA OLMAYAN VE MÜŞTERILER­IMIZIN ÖZEL TALEPLERI DOĞRULTUSU­NDA POMPALAR ÜRETIYORUZ.

 ?? ?? UFUK KALMANOĞLU Türbosan Genel Koordinatö­rü
UFUK KALMANOĞLU Türbosan Genel Koordinatö­rü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye