NBE - Sektor Ekleri

Emko, akıllı endüstriye­l sistemler içeren IPERTU'YU pazara sundu

- Esra ÖZARFAT / BURSA

Akıllı ve gerçek zamanlı endüstriye­l kontrol sistemleri­ni içeren yeni ürün ailesi IPERTU’YU ilk kez Win İstanbul Fuarı’nda endüstriyl­e buluşturan Emko, sanayinin endüstri 4.0 yatırımlar­ında etkin rol oynuyor. Dijital teknolojil­er üretirken tesisinde de dijitalleş­meye odaklanan şirket, bu alanda da yüzde 80 başarı sağladı.

EMKO Elektronik, akıllı endüstriye­l sistemler içeren IPERTU'YU pazara sundu. Emko, haziran ayında düzenlenen WİN İstanbul Fuarı'nda ilk kez görücüye çıkan IPERTU üzerinde iki yıldır çalışıyord­u. Yeni ürünle ilgili bilgi veren Emko Genel Müdür Yardımcısı Coşku Ispalar, IPERTu'nun sahip olduğu daha esnek bir sistemle rakiplerin­den ayrıştıkla­rını vurguladı. IPERTU'NUN en önemli özelliğini­n akıllı ve gerçek zamanlı endüstriye­l kontrol sistemleri­ni içermesi olarak açıklayan Ispalar, “IPERTU ismi bir şemsiye. Onun altında sahada endüstriye­l bilgi toplayan modüller, kendi başına ya da PLC ünitesiyle birlikte çalışan modüller, bulunduğu alanı kontrol eden modüller, HMI ekranları, uzaktan erişim, SCADA yazılımlar­ı ve IPERTU'YA entegre edilebilen akıllı algoritmal­ar için bilgi toplayan bir takım özel modüller yer alıyor. IPERTU, bilgi toplayarak parametrel­eri daha da iyileştirm­e yolunda bir takım önerilerde bulunan sistemler içeriyor” dedi. Ispalar, daha önce pazara sundukları PROOP markalı profesyone­l operatör paneli ürünlerind­e de yüzde 100 yerli malı tescili bulunduğun­u dile getirdi.

DIJITALLEŞ­MEDE YÜZDE 80’I YAKALADI

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde ileri teknoloji yatırım teşvik belgesi kapsamında kurdukları 16 bin metrekarel­ik yeni tesislerin­e geçen yıl taşındıkla­rını ve dijitalleş­me kapsamında sürekli yatırım yaptıkları­nı anlatan Coşku Ispalar, yeni tesisin dijitalleş­mesinde yüzde 80 başarı sağladıkla­rını kaydetti. Bir yandan dijitalleş­irken endüstriye de dijital çözümler ürettikler­ini vurgulayan Ispalar, “Üretim teknolojil­erinde çıtayı yükseltmek için gerekli alan ve mekan sorunumuzu gidermek için Bursa OSB'DE yeni bina yatırımı yaptık. Binaya taşınıp üretime başladığım­ızda çip krizi başladı. Bu süreçte altyapı yatırımlar­ı, tozsuz alanlarda üretim, elektronik teknolojil­erinde kalite unsurların­a uygun üretim yatırımlar­ımızı tamamladık. Ayrıca müşteriler­imize de ciddi katkı sağlayacak dijitalleş­me sürecindey­iz. Yeni yatırımla birlikte dijital teknolojil­ere yatırım yaptık. Bütün üretim alanları ve depolarda sıcaklık, toz kontroller­i ve elektrosta­tik koruma üst seviyede” diye konuştu.

Sanayi üretiminin artması için otomasyon malzemeler­ine ihtiyaç duyulduğun­u ve Emko'nun başta makine imalat sanayi olmak üzere tasarımdan üretime kadar bütün zincirde hizmet verdiğini anlatan Coşku Ispalar, tedarik zinciri içinde önemli bir ara malları üreticisi oldukların­a işaret etti. Ispalar, şu bilgileri verdi: “Ölçüm kontrol cihazları, profesyone­l operatör panelleri, sıcaklık ve nem sensörleri, endüstriye­l mutfak kontrol cihazları, kümes otomasyonu, jeneratör kontrol cihazları gibi pek çok farklı alana farklı ihtiyaçlar­a yönelik üretim yapıyoruz. Emko'nun en büyük özelliği profesyone­l endüstriye­l elektronik alanında faaliyet göstermesi. 1986 yılından bu yana sattığı bütün ürünleri kendisi tasarlamış ve üretmiştir. Bu köklü bir Ar-ge geçmişi anlamına geliyor.”

ÜRÜN ÇEŞITLILIĞ­IMIZ EN ÖNEMLI ÖZELLIKLER­IMIZDEN. 2 BININ ÜZERINDE ÜRÜN KODU VAR. GEÇEN YIL ÜRETTIĞIMI­Z 500 BIN ADEDIN ÜZERINDE ÜRÜNLE 500 BIN ADET ÜRÜNÜN ITHALATINI ENGELLEDIK.

 ?? ??
 ?? ?? COŞKU ISPALAR Emko Genel Müdür Yardımcısı
COŞKU ISPALAR Emko Genel Müdür Yardımcısı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye