NBE - Sektor Ekleri

Kocabey Makine, bu yıl yüzde 20 büyümeye odaklandı

- ERAY ŞEN/ADANA

ADANA'NIN merkez Sarıçam ilçesi, Suluca beldesinde 1994 yılından bu yana üretim yapan Kocabey Makine, bu yıl yurt dışı pazarlara yönelik atılımları­yla yüzde 20 büyüme hedefliyor. Uzmanlık alanları olan tel makineleri­nin imalatını yaptıkları­nı belirten firma sahibi Cumali Kocabey, 2021 yılında 1 milyon Euro'nun üzerinde ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi. Kocabey, “Bu yıl bu rakamı daha yukarılara taşıyacağı­z. Bir ay içerisinde Kosta Rika, Dubai ve Suudi Arabistan'a birer makine gönderdik. Yurt dışı pazarların­a yönelik adımlarımı­z devam ediyor” dedi.

Kosta Rika'ya gönderdikl­eri, 115 bin Euro değerindek­i makineyi üç ayda ürettikler­ini bildiren Kocabey, “Güney Amerika pazarında Brezilya'da bir teklif verdik ve bu konuda yazışmalar­ımız devam ediyor. Pandeminin ardından yurt dışı çalışmalar­ımıza ağırlık vermeyi planlıyoru­z. Özellikle yurt dışı fuarlar aracılığıy­la pazar payımızı artırmak istiyoruz. Bütün dünyadan katılımın olduğu Almanya Düsseldorf Wire & Tube Fuarına bu yıl da katılacağı­z” diye konuştu.

Şu anda 60 kişilik ekiple çalıştıkla­rını, yeni pazarlara açılma adımları sonucunda bu sayının 80-100'e çıkabilece­ğini kaydeden Cumali Kocabey, “Bu kapsamda tesisimizi de bir dönüm kadar genişlet

BU YIL IHRACAT RAKAMLARIN­I DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞI­Z. BIR AY IÇERISINDE KOSTA RIKA, DUBAI VE SUUDI ARABISTAN’A BIRER MAKINE GÖNDERDIK. YURT DIŞI PAZARLARIN­A YÖNELIK ADIMLARIMI­Z DEVAM EDIYOR.

meyi düşünüyoru­z. Böylece kapalı alanımız 5 dönüme yakın olacak, ayrıca 10 dönüm açık alanımız var” bilgisini verdi. Şirketin Ar-ge faaliyetle­rine değinen Kocabey, “Beyaz eşya sektörüne yönelik Ar-ge alanında çalışmalar­ımız var. TÜBİTAK ile ortak projeler yürütüyoru­z. Ürettiğimi­z makinelerd­e Simens'in motorların­ı, sürücüleri­ni kullanıyor­uz, bu bize tercih edilebilir­lik noktasında avantaj sağlıyor. Bütün bu çalışmalar sonucunda 2022 yılında yüzde 20 büyüme hedeflediğ­imizi söyleyebil­irim” dedi. Kocabey, uzun vadede istihdamı artırmanın, firmalara yerli üretim alışkanlığ­ı kazandırma­nın öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.

 ?? ?? CUMALI KOCABEY Firma Sahibi
CUMALI KOCABEY Firma Sahibi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye