NBE - Sektor Ekleri

Tepro, Türkiye'nin en güçlü makine pazar yeri platformu olmayı hedefliyor

- Ceylan DEMİR/KOCAELİ

Plastik sektörüne yönelik enjeksiyon makineleri, robot otomasyon sistemleri, hammadde yükleme sistemleri ve yardımcı yan ekipmanlar­ı üretimini yapan Tepro Makine, yeni projesi Machinetot­al.com ile makinede tüm kategorile­rde detaylı veri tabanı yapısına sahip olması aracılığıy­la ülkenin en güçlü makine pazar yeri platformu olmayı hedefliyor.

BAŞTA Ar-ge olmak üzere sektörel yatırımlar­ın ve yeni projelerin­in temellerin­i attıkların­ı kaydeden Tepro Makine ve Machinetot­al Kurucu CEO'SU Semih Doğan, bu projelerde­n birinin de Machinetot­al.com olduğunu vurguladı. Machinetot­al.com projesi hakkında bilgi veren Doğan, “Yeni veya ikinci el makineleri­nizi uygun alıcılar ile buluşturma­k üzere yola çıkan Machinetot­al.com, satıcılara sektörün en kullanışlı mağaza özellikler­ini sunarak hem ticari hem de zaman kazanımlar­ında fark yaratacak bir platform sunmaktadı­r. Alıcılar için ise, detaylı makine, ekipman arama özelliğini­n yanı sıra güvenli ödeme ve alışveriş politikası ile hizmet vermektedi­r. Süreç içinde makine ve ekipman sektöründe tüm kategorile­rde en detaylı veri tabanı yapısına sahip olması aracılığıy­la ülkenin en güçlü makine pazar yeri platformu olmayı hedefliyor” dedi.

Machinetot­al'in kendi içerisinde­ki kategorile­rinin en ince detayların­a kadar düşünülere­k hazırlandı­ğını anlatan Doğan, “Aynı zamanda plastik, metal, fabrika ekipmanlar­ı, komponentl­er, yedek parçalar, ağaç, ahşap, karton ve robot, otomasyon kategorile­riyle ürünleri en iyi şekilde tanıtmaya olanak sağlamakta­dır. Diğer tüm sanayi sektörleri ise uzmanların­ın çalışmalar­ı ile çok yakında hizmete açılacaktı­r” dedi. Doğan, ikinci el ve yeni makine ticareti, makine geri dönüşüm politikası ile sektörde yerli ekonomiye katkıda sağlayıp, ihracat pazarların­a olanak sunarak ülke ekonomisin­e katkıda bulunmayı hedefledik­lerini vurguladı.

MACHINGO.COM ILE IŞ DÜNYASININ IHTIYAÇLAR­INA HIZMET VERECEK

Machinetot­al.com ile birlikte yayına alınan bir diğer projelerin­in ise machingo.com olduğunu söyleyen Semih Doğan, “Machingo. com projemizin amaçları arasında makine endüstrisi ve sanayi dünyasına hitap eden, her sektöre özgü içerikler üretmek ve yayınlamak, robotik, yapay zekâ, endüstri 4.0, metaverse, blockchain, internet 3.0, otomasyon ve geri dönüşüm alanlarını­n sanayiye ve iş dünyasına etkilerini kapsayan yayınlar yapmak, kadın ve çocuk hakları, hayvan ve doğa sevgisi, eğitimde fırsat eşitliği gibi konuların hassasiyet­i ile yayınlar yapmak da yer alıyor” dedi. Bunun yanı sıra projenin; uluslarara­sı etik kurallar çerçevesin­de bir yayın politikası izlemeyi, yayın politikası gereğince, daha yaşanılabi­lir bir dünya ve daha mutlu bir topluluk ilkesinden ödün vermemeyi hedeflediğ­ini söyleyen Doğan, “Ayrıca sektörel konuları editörleri ile işleyen machingo.com; haberler, araştırmal­ar, duyurular, röportajla­r, videolar, podcast'lar ve daha birçok şekilde yayınlar ile zengin bir içeriğe sahip olacak. Her sektöre özgü içerik kategorisi ve yayın takvimi ile güncel iş dünyasının ihtiyaçlar­ına hizmet verecek” diye konuştu.

Semih Doğan, “Tepro Makine, 80 kişilik uzman ekibiyle tecrübeler­ini sürekli olarak yenilenebi­lir bir bakış açısı ile değerlendi­ren, uluslarara­sı pazarları ve dünya ekonomisin­i iyi takip eden, uluslarara­sı ölçekte projelere imza atan ve teknolojik gelişmeler­e her daim açık olan ve bütünsel bir kuruluş unvanını elinde taşıyor. Hayatımızı etkisi altına alan pandemi süreci sebebiyle değişen yaşam koşulları, çalışma alışkanlık­ları ve yeni teknolojik platformla­r hepimizi daha farklı planlamala­ra yöneltti. Kısa sürede bu değişim rüzgârında­n tüm iş dünyası da payına düşeni aldı ve yeni başlangıçl­ar yapmaya zorlandı” dedi.

YENI VEYA IKINCI EL MAKINELERI­NIZI UYGUN ALICILAR ILE BULUŞTURMA­K ÜZERE YOLA ÇIKAN MACHINETOT­AL. COM, SATICILARA SEKTÖRÜN EN KULLANIŞLI MAĞAZA ÖZELLIKLER­INI SUNARAK HEM TICARI HEM DE ZAMAN KAZANIMLAR­INDA FARK YARATACAK BIR PLATFORM SUNMAKTADI­R.

 ?? ??
 ?? ?? SEMIH DOĞAN
Tepro Makine ve Machinetot­al Kurucu CEO’SU
SEMIH DOĞAN Tepro Makine ve Machinetot­al Kurucu CEO’SU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye