NBE - Sektor Ekleri

Van Makina, 12 eksenli prime makinesini devreye alacak

- CEYLAN DEMİR-KOCAELİ

TÜRKIYE’NIN ilk ve tek yerli CNC kayar otomat tezgâhını üreten Van Makina, 2022 yılında Türkiye'deki iç piyasa kayar otomat ihtiyaçlar­ını karşılayıp, dışa bağımlılığ­ı azaltmayı hedefliyor. Şirket, dünyada sadece bir ülkenin ürettiği 12 eksenli prime makinesini 2022 sonunda çıkartmayı planlıyor. Avrupa ve Amerika başta olmak üzere, 2023 yılında dünyadaki tüm endüstri ülkelerine ihracat yapmayı hedefledik­lerini belirten Van Makina CEO'SU Fatih Van, “Dünyada kayar otomatı sadece 7 firma üretmekte olup, Van

CNC olarak biz de bu firmaların arasında artık yer almaktayız. Van CNC Kayar Otomat olarak hedefimiz, dünya pazarındak­i 3 milyar dolarlık pastadan Türkiye'nin de pay almasını sağlamak ve ihracat gücümüzü artırmak. Üretim adetlerimi­zden dolayı yurtdışı pazar öncesi hedefimiz ilk olarak ülkemizdek­i iç piyasa kayar otomat ihtiyaçlar­ını karşılayıp, ithalatı azaltmak” açıklaması­nı yaptı.

Endüstri 5.0 uygulamala­rını 2023 yılında kendi fabrikalar­ında uygulamayı planladıkl­arını vurgulayan Fatih Van, “2021 bizim için yoğunlukla Ar-ge çalışmalar­ı yeni modellerin tasarımlar­ı ile geçmesine rağmen satış hedeflerim­izi tutturduk. 2023 yılına kadar 10 bin metrekare kapalı alanı bulunan bir fabrika yatırımı yapmayı planlamakt­ayız. ‘Smart factory' burada odağımız olacak. Yalın üretim metotların­ı fabrikamız­da tam anlamıyla hayata geçirmek olacak. Aynı zamanda birçok yeni makine projemizde var, dünyada sadece bir ülkenin ürettiği 12 eksenli prime makinemizi 2022 sonunda çıkartmayı planlıyoru­z. 12 eksenli prime modelimiz ile tüm yurtdışı üretici firmalara ne kadar iddialı olduğumuzu göstereceğ­iz” diye konuştu.

2021, YOĞUNLUKLA AR-GE ÇALIŞMALAR­I ILE GEÇMESINE RAĞMEN SATIŞ HEDEFLERIM­IZI TUTTURDUK. 2023'E KADAR 10 BIN METREKARE KAPALI ALANI BULUNAN BIR FABRIKA YATIRIMI YAPACAĞIZ. ‘SMART FACTORY’ BURADA ODAĞIMIZ OLACAK.

 ?? ?? FATIH VAN Van Makina CEO’SU
FATIH VAN Van Makina CEO’SU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye