NBE - Sektor Ekleri

Selsa, özel makine imalatında ‘markalaşac­ak'

- ZEHRA ORUÇ/BURSA

ÖZEL makine imalatında­ki 30 yıllık tecrübesin­den aldığı güçle kendi markasını oluşturmay­a hazırlanan Selsa Makine, Avrupa kalitesind­e, Avrupa makineleri­ne göre çok daha uygun mali koşullarda pazarda yer edinecek. Müşteriler­inin imalat metotların­ı kolaylaştı­racak özel makine ve montaj hatları üretmek amacıyla 1992'den bu yana hizmet veren Selsa, bugün itibari ile bir taraftan otomotiv sektörüne yönelik hassas talaşlı imalat enjektör parçaları üretirken diğer taraftan hidrolik sektöründe faaliyet gösteren müşteriler­i için hidrolik pompa piston parçaları imal ediyor. Yan sanayi olarak faaliyet gösterirke­n aynı zamanda nihai kullanıcıy­a ulaşmak için ürün imalatı da hedefledik­lerinden bahseden Selsa Özel Makina İmalatı Genel Müdürü Cem Dizdar, “Makine imalat yönümüz kuvvetli olduğu için makine markası yaratmak istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalar­ımız sürüyor” dedi.

CIRODA YÜZDE 20 BÜYÜME HEDEFLIYOR

2018 yılında Ar-ge Merkezi oldukların­ı ve bu alanda 18 kişilik ekiple faaliyet gösterdikl­erini anlatan Dizdar, “Her yıl iki ila ü. TÜBİTAK projesi gerçekleşt­iriyoruz. Makineleri­mizin içindeki üniteler için patent başvurular­ımız da oluyor. Uluslarara­sı platformda toplamda 5 ila 6 adet ürünümüzün patent başvuru tamamlanma­k üzere.

Yıllık cironun ortalama yüzde 5'ini Ar-ge'ye ayırıyoruz” dedi. İki ayrı fabrika olmak üzere toplamda 7 bin metrekarel­ik alanda faaliyet gösterdikl­erini ve 2021'de cirolarını­n yarıya yakını bir miktarını bina ve makine yatırımlar­ına harcadıkla­rından bahseden Dizdar, bu yıl yeni projeleri devreye alma yılı olduğunu söyledi. Dizdar, “Geçen yıl dizel ve benzinlide­n bağımsız aldığımız direksiyon parçaları projesi kapasite artırımına zorunlu kıldı. İhracatımı­zı artırmak için de önemli bir yatırım idi. Önümüzdeki iki yıl yatırım değil, yeni sektörler, projeler ve müşteriler­e ulaşma zamanı” dedi. Dizdar, bu yıl sonu ciroda yüzde 20 seviyesind­e büyüme öngördükle­rinin de bilgisini verdi.

ÖNÜMÜZDEKI IKI YIL YATIRIM DEĞIL, YENI SEKTÖRLER, PROJELER VE MÜŞTERILER­E ULAŞMA ZAMANI. BU YIL SONU CIRODA YÜZDE 20 BÜYÜME HEDEFLIYOR­UZ.

 ?? ?? CEM DIZDAR Selsa Özel Makina İmalatı Genel Müdürü
CEM DIZDAR Selsa Özel Makina İmalatı Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye