NBE - Sektor Ekleri

Çukurova Isı, üretimde büyüyor, 50 milyon Tl'lik yatırım hedefliyor

-

HEM yurt içi pazarda hem de ihracatta artan talepleri karşılamak amacıyla 2007 yılında taşındığı Gebze'deki üretim tesisini, 2,5 katı büyüklüğe getirme kararı alan Çukurova Isı, yaklaşık 50 milyon Tl'yi bulacak bu yatırım için çalışmalar­a başladı. Şirket, 2022 yılının sonuna kadar projeyi tamamlamay­ı hedefliyor. Çukurova Isı, 30 yılı aşkın bir süredir Türkiye ve Orta Doğu distribütö­rlüğünü sürdürdüğü Amerikan Roberts Gordon LLC firması ile Blackheat markalı borulu radyant ısıtma sistemleri­nin üretimini artık Türkiye'de yapıyor. Yakın zaman içinde Blackheat markalı borulu radyant ısıtma sistemleri­ni önce AB ülkelerine, sonra da ABD'YE ihraç etmeyi amaçlayan şirket, ürettiği borulu radyant, seramik plakalı radyant ve goldsun elektrikli ısıtıcılar­ını bugün başta Almanya, İngiltere, Fransa, ABD, İsrail, Ürdün, Avusturya, Romanya, Azerbaycan, Danimarka, Hollanda olmak üzere 50'den fazla ülkeye ihraç ediyor.

IHRACATIN CIRODAKI PAYINI YÜZDE 30’A ÇIKARACAK

2022 yılında ihracatın cirodaki payını yüzde 30 seviyeleri­ne çıkarmayı hedefledik­lerini kaydeden Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, “Pandemi sürecinde oldukça fazla talep gören ürünlerimi­z de oldu. Koranavirü­s tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamal­arı nedeniyle kışı, yazlıkları­nda veya evlerinin; bahçelerin­de, terasların­da ve balkonları­nda geçirmek isteyenler­e, sıcak ve konforlu ortamlar sunacak ürünlerimi­zde yüzde 35 talep artışı oldu. Goldsun Supra Plus, Goldsun Mobile, Supra, Aqua, Nova Plus ve Nova serisi elektrikli ısıtıcılar­ımız bu amaçla tercih edilen ürünlerimi­z arasında yer alıyor” dedi.

Yılın ilk 5 ayında endüstriye­l tip radyant ısıtma sistemleri satışların­ın bir önceki yıla göre yüzde 30 arttığını dile getiren Osman Ünlü, “Bu artışta özellikle son bir yılda dünya genelinde yaşanan enerji krizi de etkili oldu” açıklaması­nı yaptı.

GEBZE’DEKI ÜRETIM TESISINI, 2,5 KATI BÜYÜKLÜĞE GETIRME KARARI ALDIK. YAKLAŞIK 50 MILYON TL’YI BULACAK BU YATIRIM IÇIN ÇALIŞMALAR­A BAŞLADIK. 2022 YILININ SONUNA KADAR PROJEYI TAMAMLAMAY­I HEDEFLIYOR­UZ.

 ?? ?? OSMAN ÜNLÜ Çukurova Isı Pazarlama Müdürü
OSMAN ÜNLÜ Çukurova Isı Pazarlama Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye