NBE - Sektor Ekleri

Denizli, makinede MAKSİAD'LA güçleniyor

- OSMAN NURİ BOYACI-DENİZLİ

TÜRKIYE’NIN üretim üslerinden Denizli'de makine imalat sektörü istihdam, üretim ve ihracatta her geçen yıl büyüyerek payını artırıyor. Makine Sanayici İş İnsanları Derneği MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, sektörde Türkiye'de 4'üncü sırada yer alan Denizli'nin 2021 yılında makine ve makine aksamları ihracatını yüzde 14,2 artarak 55 milyon 451 bin dolara yükselttiğ­ini söyledi.

Denizli'de makine imalat sektöründe 250'den fazla firmanın faaliyet gösterdiği­ni, 8 bin aileye istihdam sağladığın­ı söyleyen MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, “Şu an Denizli ve Denizli dışından 170'e yakın üyemizi makine ve makine aksamı imalatçıla­rı olarak MAKSİAD çatısı altında birleştird­ik. Sektör olarak Denizli'ye istihdam katkımız 15 binden fazla. Dolayısıyl­a makine sektörü Türkiye ve Denizli'de ciddi bir paya sahip. Sektörümüz ülkemizde hem ekonomi hem de istihdam açısından lokomotif görevi görüyor. Bütün sektörleri canlandıra­n, itici güç olarak tetikleyen, ekonomik büyümede can damarı olan makine sektörü ülkemizin olmazsa olmazı” dedi.

MAKINE IHTISAS OSB HAYALI GERÇEK OLDU

Denizlili makinacıla­rın MAKSİAd'ın çatısı altında önemli projelere imza attıkların­ı sözlerine ekleyen Mehmet Sarı, “Olmaz denileni, oldurduk. Hayalini kurduğumuz Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin arazisini temin ettik ve tabelamızı astık. Burası da faaliyete geçtiğinde, Denizlili makinecile­r üretim rekorları kıracak. Biz rekor kırdıkça, ülkemizin reel ihracat girdileri katlanacak, yerli üretim makineleri­miz tüm dünyada hak ettiği yere ulaşacak. Hiç unutulmama­lıdır ki, makina sanayi ülke ekonomisin­in beynidir. Bizim hedefimiz, Türkiye'nin geleceğidi­r. Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni hayata geçirmek için büyük yol kat ettik ve hedefimize ulaşmak için çalışmalar­ımız devam ediyor” dedi.

MAKSİAD olarak Denizli'de makine sektörüne kalifiye personel konusunda katkıda bulunmak için iş garantili kurslar düzenledik­lerini kaydeden Mehmet Sarı, “2021 yılında CNC operatörlü­ğü ve kaynak kursları açarak, birçok öğrenciyi üye firmalarda istihdam ettik” diye konuştu.

SEKTÖRDE TÜRKIYE’DE 4’ÜNCÜ SIRADA YER ALAN DENIZLI, 2021 YILINDA MAKINE VE MAKINE AKSAMLARI IHRACATINI YÜZDE 14,2 ARTIRARAK 55 MILYON 451 BIN DOLARA ÇIKARDI.

 ?? ?? MEHMET SARI
Makine Sanayici İş İnsanları Derneği MAKSİAD Başkanı
MEHMET SARI Makine Sanayici İş İnsanları Derneği MAKSİAD Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye