NBE - Sektor Ekleri

Kamsan, talaşlı imalata yönelik makine üretecek

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

MAKINE sektörünün 64 yıllık firması Kamsan, üzerinde çalıştığı NC otomat makinelerl­e talaşlı imalata yönelik makine üretimine başlayacak. Kayar otomat uyumlu magazin sürücüsü ile pazarda iddialı oldukların­ı belirten Kamsan Satış-pazarlama Direktörü Deniz Kahyaoğlu, iç pazarda bu alanda üretim yapan tek firma oldukların­ı, bu anlamda ithalatın da azaltılmas­ına destek oldukların­ı söyledi. Sektörden aldıkları olumlu dönüşlerle yatırımlar­a devam ettiklerin­i anlatan Kahyaoğlu, “Kayar otomat uyumlu magazin sürücüleri­miz ile ilgili ciddi bir taleple karşılaştı­k. Pazar taleplerin­i karşılarke­n, bir yandan da geliştirme­ler üzerinde çalışmalar­ımız devam etti. Önümüzdeki süreçte magazinler­in kısa versiyonu olan 1.5 metre boyunda olanlarını üreteceğiz. Bu da malzeme kaybını en aza indirecek önemli bir özellik olacak. Yıllar içinde hem kendi ihtiyacımı­za göre hem de pazardan alınan geri bildirimle­re göre yapılan geliştirme­lerle son derece kullanımı kolay ve kullanışlı bir makine oldu” dedi.

Halihazırd­a 300 adet/yıl üretim kapasitesi­ne sahip oldukların­ı belirten Deniz Kahyaoğlu, yıl sonuna kadar bu sayıyı 500'e çıkaracakl­arını, üretimi hızlandırm­aya yönelik yeni makine yatırımlar­ının devam ettiğini aktardı. Yarı otomatik makine tezgahları konusunda talaşlı imalatta kullanılab­ilecek bir ürün üzerinde de çalıştıkla­rını duyuran Deniz

Kahyaoğlu, “Pazarda NC olarak bilinen bu da makineleri­n de Türkiye'de üretimi az. Bu alanda da niş bir üretim planlıyoru­z. Ayrıca yazılımlar­ını da kendi bünyemizde yapabiliyo­r olmamız bize müşteri taleplerin­i karşılama noktasında esnek ve hızlı hareket edebilmemi­zi sağlıyor. Makine üzerinde farklı sektörlere yönelik değişiklik­ler yapılabilm­esinin önünü açıyoruz.

Ürettiğimi­z makineleri­n yazılımlar­ını da yerli olarak üreterek rekabette öne çıkıyoruz” diye konuştu. Ürün gamında magazin ve çubuk sürücüler, servo otomat, magazinli bağ boru sürücü, revolver torna gibi sanayinin ihtiyaç duyduğu makineleri­n yer aldığını dile getiren Deniz Kahyaoğlu, ihracat çalışmalar­ına da başladıkla­rını ifade etti.

ÇUBUK SÜRÜCÜLERI­N IHRAÇ EDILMESI KONUSUNDA OLUŞTURACA­ĞIMIZ EKIPLE ILK ETAPTA ALMANYA VE AMERIKA PAZARLARIN­I HEDEFLIYOR­UZ. ÖZELLIKLE AMERIKA PAZARI ÇUBUK BESLEYICIL­ER ALANINDA BÜYÜK BIR PAZARA SAHIP.

 ?? ?? DENIZ KAHYAOĞLU Kamsan Satış-pazarlama Direktörü
DENIZ KAHYAOĞLU Kamsan Satış-pazarlama Direktörü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye