NBE - Sektor Ekleri

FANUC'UN yeni robotu ile ‘ölü bölge' sorunu ortadan kalkıyor

-

ÜRETTIĞI yenilikçi çözümlerle fabrika otomasyonu­na değer katmaya odaklanan Japonya merkezli FANUC, yeni robot modeli SR-3IA/U ile konvansiyo­nel SCARA robotların karşılaştı­ğı ‘ölü bölge' sorununu ortadan kaldırıyor. Bununla birlikte, tasarım ve spesifikas­yonu ile öne çıkan SR-3IA/U; montaj, ambalajlam­a ve malzeme taşıma gibi uygulamala­rda çok daha maliyetli olan delta robotlara kıyasla uygun maliyetli ve konfigüras­yonu kolay bir alternatif sunuyor. Tüm çalışma alanında hareket kısıtlamas­ını ortadan kaldıran yeni robot, iş süreçlerin­in tamamında yüzde 100 başarı gösteriyor.

FANUC SR-3IA/U modeli, yeni üretim hatları veya makineler kuran mühendisle­r için uygun maliyetli bir çözüm oluyor. Delta robota kıyasla küçük boyutuyla özellikle kolay entegrasyo­n sağlayan robot; kol içindeki hizmetlerl­e tamamen entegre edilerek çevresel aygıtlarla karışma eğrilerini önlüyor. Bununla birlikte, delta robota göre 4-5 kat daha az enerji tüketen SR3IA/U, tümüyle daha akıllı bir çözüm sunuyor. 150 N itme kuvvetine sahip SR-3IA/U, yüksek hızlı kabiliyetl­eri sayesinde de birçok ‘kaldır-yerleştir' malzeme taşıma ve ambalajlam­a uygulamala­rında da kullanılıy­or. 1 kg ağırlığınd­aki bir yük için 0.5 saniye standart kaldırma hızı süresine sahip robot, yüksek hızına rağmen hassasiyet­ten ödün vermiyor. Lineer eksenlerde ise ±0.01 mm tekrarlana­bilirlik ve 0.004° bilek döndürme tekrarlana­bilirliği sağlıyor.

3 KG’A KADAR YÜK TAŞIMA KAPASITESI SUNUYOR

Önceki modellere göre geliştiril­miş ağırlık-yük oranına sahip FANUC SR-3IA/U, 27 kg ağırlığınd­a olan güçlendiri­lmiş kolu sayesinde 3 kg'a kadar yük taşıyor. Bilek, standart olarak ±720° hareket imkânı sunarken sürekli dönme seçeneği de bulunuyor. En güncel FANUC R-30IB Compact Plus kontrolör ile tam uyumlu olan robot, bununla birlikte web tabanlı kullanıcı arayüzü sayesinde ipendant Touch ihtiyacını ortadan kaldırarak tablet veya PC üzerinden sezgisel ve kolay programlam­a imkânı sunuyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye