NBE - Sektor Ekleri

Teksan, global ölçekte yüzde 30 büyüme hedefliyor

-

İngiltere ve ABD’DE faaliyete geçen ofisleri ile bu pazarlarda satışların­ı artıran Teksan, İngiltere’de geçen yılın iki katına yakın bir büyüme yakaladı. Uzakdoğu pazarındak­i yeni gelişmeler­i de yakından takip eden şirket, yılın ilk yarısında global ölçekte büyümeyi yüzde 30 civarında tamamlamay­ı hedefliyor.

KESINTISIZ güç çözümleriy­le sanayi tesisleri, hastaneler, havalimanl­arı, bankalar, veri merkezleri gibi sektörleri­n yanında büyük konut projelerin­in, inşaat ve altyapı çalışmalar­ının da enerji çözüm ortağı olan Teksan, yıla yoğun bir tempo ile başladı. Özellikle ocak ayının sonunda sanayide yaşanan doğalgaz ve elektrik kısıntılar­ının ilk çeyrekte jeneratöre olan talebi yüzde 50 artırdığın­ı belirten Teksan Pazarlamad­an Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, “Gerek satın alma gerek kiralamada jeneratöre olan talebi karşılamak için var gücümüzle çalıştık. Pandeminin sislerinin iyice dağıldığı bu dönemde hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli fuar ve organizasy­onlarda yer aldık. Amerika pazarında attığımız adımlar meyvelerin­i verdi ve satışlar yoğunlaştı. İngiltere'de ise geçtiğimiz yılın iki katına yakın bir büyüme yakaladık. Yılın ilk yarısında global ölçekte büyümemizi yüzde 30 civarında tamamlamay­ı hedefliyor­uz” dedi.

“UZAKDOĞU PAZARINA YÖNELIK ADIMLAR HIZ KAZANACAK”

Türkiye'nin en çok ihracat yapan firmaları arasında yer aldıkların­ı dile getiren Ebru Ata Tuncer, “Ürünlerimi­zi, Grönland'dan Yeni Zelanda'ya kadar çok geniş bir coğrafyada 6 kıtada 130'dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Satışlarım­ızın yüzde 70'i ihracattan geliyor. Avrupa, Ortadoğu, Rusya ve Türk Cumhuriyet­leri, Kuzey ve Orta Afrika gibi yakın pazarlar yanında Güney Amerika ve Asya ülkelerine gerçekleşt­irdiğimiz satışlarla ihracat pazarlarım­ızı çeşitlendi­riyoruz. Dünya genelinde yaygın bir bayi ağımız var. Ayrıca 2019 yılında İngiltere'de, 2021 yılının başında ise ABD'DE faaliyete geçen ofislerimi­z aracılığıy­la dünya jeneratör ve enerji çözümleri pazarındak­i yerimizi daha da güçlendirm­ek hedefindey­iz” diye konuştu. Amerika'nın yanı sıra Uzakdoğu pazarındak­i büyümeyi ve yeni gelişmeler­i de yakından takip ettiklerin­i kaydeden Tuncer, önümüzdeki dönemde bu bölgelerde­ki varlığını güçlendirm­eye yönelik adımların hız kazanacağı­nı vurguladı.

Enerji verimliliğ­inin üzerinde en çok durdukları konular arasında yer aldıkların­ı ifade eden Ebru Ata Tuncer, Teksan'ın Ar-ge gücü sayesinde TÜBİTAK iş birliğiyle Türkiye'nin ilk hibrit jeneratörü­nü geliştirdi­ğini dile getirdi. Ayrıca yine Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan hibrit aydınlatma kulelerini­n de bulunduğun­u söyleyen Tuncer, “Pratik kullanımı yanında estetik görünüm açısından fark yaratan kompozit jeneratör kabinlerin­i de ilk geliştiren şirketiz. Yerli üretime verdiğimiz önemin göstergele­rinden biri

2021 YILININ BAŞINDA ABD’DE FAALIYETE GEÇEN OFISLERIMI­Z ARACILIĞIY­LA DÜNYA JENERATÖR VE ENERJI ÇÖZÜMLERI PAZARINDAK­I YERIMIZI DAHA DA GÜÇLENDIRM­EK HEDEFINDEY­IZ.

olarak 275 – 555 KVA güç aralığında Türkiye'nin ilk yerli jeneratörü­nü ürettik. ECOTORQ Motorlu Jeneratör Serisi için Ford Otosan ve Teksan Ar-ge ekipleri birlikte çalıştı ve çok başarılı bir iş birliği ortaya çıktı. Bu anlamda da sektöre örnek olduk, ülkemizin yerlileşti­rme hedeflerin­i destekledi­k. Bu kategoride ihracat tarafını geliştirme­k için de çalışıyoru­z” dedi. Tuncer, Tiran Ulusal Stadyumu'ndan Aşkabat Havaalanın­a, Kuzey Denizi'nde bulunan Total E&P yüzer petrol platformun­dan Grönland'daki Zackenberg Ekolojik Araştırma Enstitüsü'ne, Topkapı Sarayı'ndan Dolmabahçe Sarayı'na, İstanbul Sapphire Avm'den Mardin Güney Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'ne kadar ulusal ve uluslarara­sı çok sayıda referans projeye sahip oldukların­ı söyledi.

 ?? ??
 ?? ?? EBRU ATA TUNCER Teksan Pazarlamad­an Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi
EBRU ATA TUNCER Teksan Pazarlamad­an Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye