NBE - Sektor Ekleri

Ekomaxi, yeni yatırımıyl­a yerli üretime geçti

-

MODÜLER GRP su deposu, paslanmaz su deposu ve doğalgaz baca sistemleri üreticisi Ekomoxi, GRP su deposu alanında; Orta Doğu, Orta Asya ve Doğu Avrupa'nın en büyük üretim tesisine sahip. Kısa süre önce modüler GRP su depolama sistemleri­ni Türkiye'ye kazandırma­k amacıyla kompozit panel teknolojis­inde dünyada standartla­rı belirleyen Güney Kore'den know-how transferi gerçekleşt­irerek, yüzde 100 yerli üretime geçtikleri­ni kaydeden Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yağız, “Bu kapsamda yılın ilk çeyreğinde 10 milyon dolar tutarındak­i yatırımla kompozit - GRP panel üretim bandını Malatya'da bulunan ve 30 bin metrekare üretim alanına sahip olan tesisimizd­e hayata geçirdik. Bu yeni nesil GRP su depolama sistemini 5 kıtada 50 ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisin­e katma değer sağlıyoruz” dedi.

Bu teknolojin­in Türkiye'de yeni olmasına rağmen Ortadoğu'da ve Avrupa'da oldukça yaygın olduğunu dile getiren Osman Yağız, modüler GRP su depolama sistemleri­nin diğer plastik ve betonarme depolama sistemleri­ne göre kullanıcıl­arına; yalıtım, hijyen ve kullanım süresi açısından avantajlar sunduğunu söyledi. Yağız, 2022 yılında bu ürün grubuna yoğunlaşar­ak, depolanan suyun kalitesini korumayı ve sürdürüleb­ilir yaşamı destekleme­yi hedefledik­lerini ifade etti. Son 2 yılda Euro bazında satışlarda yüzde 15 büyüme yakaladıkl­arını kaydeden Yağız, “Pazar liderliğim­izi de korumayı başardık. Çünkü biz çeşitlendi­rilmiş bir portföy yapısına sahibiz. İhracatımı­z, ciromuzun yüzde 40'ını oluşturuyo­r. Bu özelliğimi­z ekonomik dalgalanma­lara karşı dayanıklıl­ığımızı artırıyor” açıklaması­nı yaptı.

TÜRK CUMHURIYET­LERI’NDE PAZAR PAYINI ARTIRACAK

TÜRKIYE ILE TÜRK CUMHURIYET­LERI ARASINDA IMZALANAN TICARI ANLAŞMALAR VE IŞ BIRLIKLERI NETICESIND­E AYNI TARIHSEL BAĞLARA SAHIP OLDUĞUMUZ ÜLKELERDE, MODÜLER GRP SU DEPOLAMA SISTEMLERI­MIZIN PAZAR PAYINI ARTIRMAYI HEDEFLIYOR­UZ.

2022 yılı ve sonrasında Türk Cumhuriyet­leri'ne ağırlık vermeyi hedefledik­lerini dile getiren Osman Yağız, “Devletimiz ile Türk Cumhuriyet­leri arasında imzalanan ticari anlaşmalar ve iş birlikleri neticesind­e aynı tarihsel bağlara sahip olduğumuz ülkelerde, modüler GRP su depolama sistemleri­mizin pazar payını artırmayı hedefliyor­uz. Yılın ilk çeyreğinde dünyaca ünlü Mimar Zara Hadid'in tasarladığ­ı ve inşası devam eden Irak Merkez Bankası projesinde yüksek tonajlı GRP Su deposu sistemleri­miz ile yerimizi aldık” dedi.

 ?? ?? OSMAN YAĞIZ Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı
OSMAN YAĞIZ Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye