NBE - Sektor Ekleri

Elektra, denizcilik­te niş ürünlere yöneldi

-

ISTANBUL’DAKI fabrikasın­dan toplamda 6 farklı kıtada 60'ı aşkın ülkeye kendi ürettiği trafo ve elektronik ürünlerin ihracatını yapan Elektra Elektronik, yakın zamanda tüm süreçlerin­i tamamlayar­ak Ar-ge merkezi oldu. Son 5 yılda cironun yüzde 3'ünü Ar-ge'ye harcayan şirket, Ar-ge Merkezi olmasıyla önümüzdeki dönemde orta gerilim sargılı eleman ürünleri ve denizcilik sektörüne yönelik niş ürünler geliştirme­ye ağırlık verecek. Şimdiye kadar iki adet TÜBİTAK TEYDEB projesini tamamladık­larını açıklayan Elektra Elektronik Genel Müdürü Armağan Şakar, “Toplamda aldığımız destek 5 milyon Tl'yi aştı. Bir yandan da teknoloji geliştirme süreçlerin­de üniversite-sanayi iş birliği çalışmalar­ına devam ediyoruz. Bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversite­si ve Işık Üniversite­si ile ortak çalışmalar yürütüyoru­z” dedi.

Toplam cironun yüzde 50'sini oluşturan ihracatın yüzde 40'ını Avrupa'ya yaptıkları­nı dile getiren Armağan Şakar, Almanya Köln merkezli Elektra Power Quality adlı şirketle Almanya pazarında da yer aldıkların­ı söyledi. Bu şirketin Elektra'nın yurt dışına yönelik ticari faaliyetle­rine büyük katkı sağlayan önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Şakar, “Çin'e elektronik ürün satmayı başarabile­n nadir Türk firmaları arasındayı­z. Bununla birlikte Çin'de satış ofisimiz de bulunuyor.

Daha önce girmediğim­iz pazarlarda­ki ülkelerin yıllardır sipariş verdiği firmaların ani fiyat artışların­a gitmesi, yeni marka arayışları­na girilmesin­e sebep oldu.

Biz de bu ülkelerde sürdürdüğü­müz pazarlama faaliyetle­rimizle öne çıktık ve Honduras, Guatemala gibi ülkelerden bile siparişler aldık” diye konuştu. 2022 yılının ilk yarısında yüzde 20 olan büyüme hedefini aşarak döviz bazında yüzde 25 büyüme sağladıkla­rını açıklayan Şakar, tüm dünyada yaşanan ekonomik dalgalanma­lar ve Rusya-ukrayna savaşının yarattığı bölgesel zorluklara rağmen yeni piyasa koşulların­a adapte oldukların­ı vurguladı. Şakar, bu yılın ilk yarısında bekledikle­ri ihracat hedefine

SON 5 YILDA CIROMUZUN YÜZDE 3’ÜNÜ AR-GE’YE HARCADIK. AR-GE MERKEZI OLMAMIZLA ÖNÜMÜZDEKI DÖNEMDE ORTA GERILIM SARGILI ELEMAN ÜRÜNLERI VE DENIZCILIK SEKTÖRÜNE YÖNELIK NIŞ ÜRÜNLER GELIŞTIRME­YE AĞIRLIK VERECEĞIZ.

ulaştıklar­ını, yıl sonunda ise geçen yıldan yüzde 30 fazlasını hedefledik­lerini ifade etti.

 ?? ?? ARMAĞAN ŞAKAR Elektra Elektronik Genel Müdürü
ARMAĞAN ŞAKAR Elektra Elektronik Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye