NBE - Sektor Ekleri

ER-EL Makine, Hızlı Kalıp Değiştirme Sistemi ile zamandan tasarruf sağlayacak

- CEYLAN DEMİR-KOCAELİ

MİKSAN Hızlı Bağlama Sistemleri firmasını bünyesine katan ER-EL Makina, gelişen teknoloji ile birlikte kalıp bağlama sürelerind­e kaybolan zamanı üretime dönüştürme­k amacıyla Hızlı Kalıp Değiştirme Sistemi’ni üretim gamına kattı. Şirket, bu sistemle zamandan tasarruf sağlamayı hedefliyor.

ER-EL Makina, Kalıp Bağlama ve İşleme Sistemleri konusunda hizmet vererek, Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 35'i aşkın ülkeye ihracat yapıyor. Savunma sanayi, otomotiv, beyaz eşya, ağır makine, silah sanayi ve pres tezgâhı üreticiler­i olmak üzere sanayinin ve talaşlı imalatın birçok alanında tercih edilen şirket, her yıl üretim çeşidini artırarak yatırım ve istihdamda da büyüme hedefliyor. Mevcut kapasite ve toplam istihdam alanında sürekli artan bir çizgiyle daha sağlam adımlar atmaya devam ettiklerin­i belirten ER-EL Makina Genel Koordinatö­rü Maşide Doğdu, “2021 yılı pandeminin de etkisiyle beraber bu zorlu dönemle mücadeleye devam ederek, ‘yerli üretici' olarak ülkemiz açısından kullanılan ürünlerin yine ülkemize kazandırıl­ması gerektiği bilinci ile hareket ettik. Ayrıca MİKSAN Hızlı Bağlama Sistemleri firmasını satın alarak bünyemize katıp ürün çeşitliliğ­imizi genişletti­k. Bununla birlikte her geçen gün doğan ihtiyaçlar ve gelişen teknoloji ile birlikte kalıp bağlama sürelerind­e kaybolan zamanı üretime dönüştürme­k ilkesiyle ‘Hızlı Kalıp Değiştirme Sistemi'ni üretim gamımıza katarak geliştirdi­k. Yaptığımız ve yapacağımı­z her bir ürün çeşidi için önceliğimi­z kalite” dedi.

2022 YILININ ROTASI UZAK DOĞU

Firmalar tarafından bağlama pabuçların­ın, hızlı kalıp değiştirme sistemleri­nin ve CNC yatay işleme kulelerini­n ilgi gördüğünü söyleyen Maşide Doğdu, “Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 35'i aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl için rotamızı Uzak Doğu'ya çevirdik. Özellikle Hong Kong'a ihracatımı­zı artırmak için yeni projeler başlattık. İstihdam konusunda ise yatırımlar­ımız ara vermeden devam ettiği için aynı hızda yeni iş arkadaşlar­ımızı istihdam ediyoruz. Bu noktada CNC parkımıza aldığımız yeni tezgahları­mız ve artan vardiya ekibimizle daha da büyüdük” diye konuştu. Büyüyen, gelişen teknolojin­in ve özellikle dijital dönüşümün bir parçası olmayı hedefledik­lerini kaydeden Doğdu, “Tüm ekibimizle “Üretim ve kaynak planlamada bulunan mühendis arkadaşlar­ımız sistemin işleyişind­e aktif görev alıyorlar. İhracat sepetimiz oldukça çeşitli olduğu için her bölgenin ilgilendiğ­i ürün grubu değişiyor. Bu sebeple birçok ülkede birden fazla satıcımız mevcut” ifadesini kullandı.

Gelişen ve değişen teknoloji ile birlikte, 5-eksen hidrolik, pnömatik ve mekanik mengene çeşitlerin­i artırdıkla­rını vurgulayan Maşide Doğdu, “Savunma sanayinde, Aselsan Ankara ve Yeni devreye alınan Aselsan Konya ile projelerim­ize ve TÜBİTAK ile işbirliği yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca enjeksiyon tezgah parkına sahip firmalarım­ıza özel yazılımla Hızlı Kalıp Değiştirme Sistemi ile sensörlü pabuçlar ve PLC ekran ile bağlamayı devreye alabilecek­ler. Her bir adım güvenlik modu ile devam edecek. Kurulum anahtar teslim projelerim­iz otomotiv sanayinde talep ediliyor” açıklaması­nı yaptı.

“HIZLI KALIP DEĞIŞTIRME HIDROLIK BIR SISTEM”

BU YIL IÇIN ROTAMIZI UZAK DOĞU’YA ÇEVIRDIK. ÖZELLIKLE HONG KONG’A IHRACATIMI­ZI ARTIRMAK IÇIN YENI PROJELER BAŞLATTIK.

Kalıp yükleme tablası ve arabasıyla özellikle 1 ton altında kalan kalıp ağırlığınd­aki yüklerin tezgaha kolaylıkla transferin­in sağlandığı­na dikkat çeken Maşide Doğdu, “Hızlı kalıp değiştirme hidrolik bir sistem olup, operatörün sıkma sökme komutu sadece kontrol panelinden yapılması ile çok kısa sürede ve emniyette tamamlanıy­or. Bu hidrolik clampler kendi içlerinde oldukça çeşitli kullanım alanlarına sahip. 1 – 80 ton sıkma gücüne sahip bağlama ekipmanlar­ı ile pres ve enjeksiyon tezgahları­nda her bir tezgaha proje bazlı kurulum gerçekleşt­iriyoruz” dedi. Doğdu, üretimin varlığının devam etmesi için, nitelikli eleman, hammadde ve tezgah bileşenler­ine ulaşmanın sorunların­ın çözülerek, devlet müdahalesi­nin olması gerektiğin­i vurguladı.

 ?? ??
 ?? ?? MAŞIDE DOĞDU
ER-EL Makina Genel Koordinatö­rü
MAŞIDE DOĞDU ER-EL Makina Genel Koordinatö­rü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye