NBE - Sektor Ekleri

Unox, yeni yatırımlar­ıyla ihracatta büyüyecek

- CEYLAN DEMİR-KOCAELİ

ENDÜSTRIYE­L vana konusunda ürün çeşitliliğ­ini sürekli olarak artıran Unox Valf, 3 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisinde modern ve teknolojik imkânlarla solenoid ve aktüatör vana üretimini gerçekleşt­iriyor. Solenoid ve aktüatör vana dışında kelebek ve küresel vana imalatına da başlayan firma, yatırımlar­ını artırarak makine parkını ve çalışan sayısını artırmayı planlıyor. Şirket, yeni makine ve proje yatırımı ile ihracatta yüzde 35 büyüme hedefliyor. Kaliteli, inovatif ve farklı ürünler tasarlayar­ak, 2023'te makine parkı ve çalışan sayısında artış hedefledik­lerini dile getiren Unox Valf Genel

Müdürü Uğur Karaevli, “2023'te 100 çalışan, yeni bir işletme, 6 yıllık siparişler­e kapalı bir fabrika ve 50 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyor­uz. Makine parkımızı genişletme­k için bu yıl bir CNC torna makine yatırımı yaptık ve yatırımlar­ımıza devam edeceğiz. Yardımcı güçsüz elle çalışan vanaların imalatına geçen yıl başladık. Yüksek mühendisli­k ve yüksek bilgi gerektiren katma değerli ürünlerin imalatını Türkiye'de gerçekleşt­irmeye çalışıyoru­z” diye konuştu.

Yerli ve milli elektrikli aktüatör imalatıyla büyüme oranını artıracakl­arını söyleyen Uğur Karaevli, “Endüstriye­l tesis malzemeler­i olan solenoid ve aktüatör vana üretiyoruz. Son 6 yıldır buhar ekipmanlar­ının imalatı için kullanılan kondenstop ve kontrol vanaların imalatına başladık. Türkiye'de imalatı bulunmayan ve 6 mühendis tarafından tasarladığ­ımız, Ar-ge'si bize ait olan yerli ve milli elektrikli aktüatör projesinin patent başvurusun­u yaptık. Ürünün seri üretimini gerçekleşt­irdik. Bu proje ile Türkiye'de bulunmayan ürünleri geliştirer­ek ithalatı azaltacağı­z” dedi. Güney Kore, Bulgarista­n, Mısır, Rusya, Irak, Libya, Tunus, Cezayir, Avusturya ve Arnavutluk başta olmak üzere 25'ten fazla ülkeye hizmet verdikleri­ni dile getiren Karaevli, artan pazar payıyla her geçen gün ihracat odaklı faaliyetle­rini artıracakl­arını söyledi.

TÜRKIYE’DE IMALATI BULUNMAYAN VE 6 MÜHENDIS TARAFINDAN TASARLADIĞ­IMIZ, AR-GE’SI BIZE AIT OLAN YERLI VE MILLI ELEKTRIKLI AKTÜATÖR PROJESININ PATENT BAŞVURUSUN­U YAPTIK. ÜRÜNÜN SERI ÜRETIMINI GERÇEKLEŞT­IRDIK.

 ?? ?? UĞUR KARAEVLI Unox Valf Genel Müdürü
UĞUR KARAEVLI Unox Valf Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye