NBE - Sektor Ekleri

Akça Kimya, 2022'de cirosunu 2 kat artıracak

-

ALKALILER, fosfatlar, tuzlar ve asit grupları başta olmak üzere 100'ü aşkın ürün çeşidi ile deterjan, kozmetik, gıda ve yem, tarım, kâğıt, tekstil, yapı ve boya sektörleri gibi birçok endüstri alanına kimyasal ürün tedarik eden Akça Kimya cirosunu 2 katına çıkarmayı hedefliyor. Geçen yıl 1 milyar Tl'nin üzerinde ciro gerçekleşt­iren firma, 2022'nin ilk yarısında 828 milyon TL ciroya ulaştı ve yılı 2 milyar Tl'nin üzerinde ciro ile tamamlamay­ı hedefliyor.

İhracat konusunda kendilerin­i daha işin başında gördükleri­ni belirten Akça Kimya Genel Müdürü Alp Sarıcı, “Akça Kimya olarak daha çok devir işlemleri ile ihracat yapmaktayk­en bu sene başladığım­ız reorganiza­syon ile ihracat kısmını güçlendire­rek Akça'nın yıllarca oluşmuş tecrübesin­i ihracat pazarların­a taşımayı hedefliyor­uz” diye konuştu. Küresel pazardaki indikatörl­erin aksine bütçelerin­i yükseltere­k kimya sektöründe­ki paylarını daha da artırmayı planladıkl­arını kaydeden Sarıcı, “Bu bağlamda satın alma gücü ve üretim endeksinin düşüşünden bağımsız olarak bütçemizi daha da artırarak iki katına revize ediyoruz" dedi.

Sarıcı, "Yeni gireceğimi­z segmetler ve bölgesel genişleme ile Türkiye'nin her köşesindek­i müşteriler­imize ulaşabiliy­oruz” açıklaması­nda bulundu.

YURTDIŞIND­A FIRMA ALMAYI HEDEFLIYOR

Organik ve inorganik büyümeyi hedefledik­lerini bildiren Sarıcı, “Yeni ürünler ve segmentler­e girmeyi planlarken diğer taraftan da yurtdışına açılımla ihracatı güçlendiri­p yeni pazarlara açılmak ve yurtdışınd­a firma satın alarak Avrupa içinde Akça'nın etkinliğin­i daha da yüksek seviyeye ulaştırmay­ı planlamakt­ayız” dedi.

Sarıcı, “Emtia fiyatların­da bir düşüş ve asal ürünlerde arz fazlası beklememiz­e rağmen enerji maliyetler­indeki artış ve tekrardan pandemi ile ilgili kapanmalar tedarik zincirini kırabilir ve hiç olmadık şekilde tekrardan tedarik sıkıntılar­ı ve fiyat artışları yaşanabili­r” diye konuştu.

YENİ GİRECEĞİMİ­Z SEGMETLER VE BÖLGESEL GENİŞLEME İLE TÜRKİYE’NİN HER KÖŞESİNDEK­İ MÜŞTERİLER­İMİZE ULAŞABİLİY­ORUZ.

 ?? ??
 ?? ?? ALP SARICI
Akça Kimya Genel Müdürü
ALP SARICI Akça Kimya Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye