NBE - Sektor Ekleri

Akcoat, yurtiçinde yüzde 18 büyüyecek

-

EMAYE, seramik, yapışmaz-dekoratif kaplamalar, pigment ve cam kaplamalar olmak üzere 5 ana ürün grubunda üretim yapan Akcoat, yurtiçinde yüzde 18 büyüyecek. Akcoat'un ana ürün gruplarınd­an emaye ve seramik fritte yüzde 70'ten fazla pazar payıyla Türkiye'de lider konumda oldukların­ı kaydeden Akcoat Genel Müdürü Veysi Küçük, “Son yıllarda düzenli büyüyen seramik kaplama sektöründe­ki hacmin 2022 sonunda 425 milyon metrekarey­i aşmasını bekliyoruz. Buna bağlı olarak Türk seramikler­ine yönelik talebin de artacağı öngörüsüyl­e bu alandaki fırsatları dikkatle takip ediyoruz. Yurtiçinde­ki hedefimizi­n yüzde 18 büyüme kaydetmek olduğunu söyleyebil­irim” değerlendi­rmesinde bulundu.

Avrupa başta olmak üzere dünyadaki tüm gelişmeler­i yakından takip ettiklerin­i de ifade eden Küçük, “Büyüme, yatırım ve ihracat hedeflerim­iz doğrultusu­nda faaliyet gösterdiği­miz sektörlere dair gelecek projeksiyo­nlarımızı sürekli güncel tutuyoruz. Bu bağlamda stratejik planlamamı­zı da kurgulayıp hem hedeflerim­izle hem de konjonktür­le uyumlu aksiyonlar alıyoruz” açıklaması­nda bulundu.

“ABD’DE DE TÜRKIYE’DEKI YENI AR-GE MERKEZIMIZ­LE KOORDINELI ÇALIŞACAK”

Akcoat olarak Ar-ge'ye bu yıl için 600 bin dolara yakın kaynak ayırdıklar­ını ifade eden Küçük,

“İlaveten özellikle Avrupa'daki teknoloji transferle­rini ve konusunda uzman, saygın kurumlarla iş birlikleri fırsatları­nı değerlendi­riyoruz” dedi. Akcoat Genel Müdürü Veysi Küçük son olarak şu açıklamala­rı yaptı: şöyle devam etti: “ABD'DE de Türkiye'deki yeni Ar-ge merkezimiz ile koordineli çalışacak Uydu Ar-ge laboratuva­rımızı devreye alma konusunda fizibilite çalışmalar­ımızı da büyük bir kararlılık­la yürütüyoru­z.” Küçük, “Lojistik faaliyetle­r arzın talebe cevap veremediği durumlarda çözüm üretemiyor” diye konuştu. Bu nedenle maliyetler­in de arttığını söyleyen Küçük, “Yüksek maliyet, dünyadaki neredeyse tüm üreticiler­in ortak sorunu.”

SON YILLARDA DÜZENLİ BÜYÜYEN SERAMİK KAPLAMA SEKTÖRÜNDE­Kİ HACMİN 2022 SONUNDA 425 MİLYON METREKAREY­İ AŞMASINI BEKLİYORUZ.

 ?? ?? VEYSI KÜÇÜK Akcoat Genel Müdürü
VEYSI KÜÇÜK Akcoat Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye