NBE - Sektor Ekleri

Borusan ENBW Enerji, yeni yeşil iş modelleri üzerinde çalışıyor

-

Borusan ENBW Enerji’nin 13 yıldır faaliyet yürüttüğü yenilenebi­lir enerji sahasındak­i toplam yatırımlar­ının tutarı 1 milyar doları aştı. Borusan ENBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı, “Yeni yeşil iş modelleri üzerinde çalışıyoru­z. Yeşil enerji tedarik anlaşmalar­ıyla uzun dönemli iş birliği fırsatları­nı değerlendi­riyoruz” dedi.

BORUSAN Holding tarafından ilk temelleri 2007’de atılan, iki yıl sonra Alman enerji devi ENBW AG ile kurduğu stratejik ortaklıkla yenilenebi­lir enerji alanında iddialı hedefler belirleyen Borusan ENBW Enerji, bugün işletmedek­i 12 tesisi, toplam 725 MW kurulu gücü ile yıllık 2 TWH üzerinde temiz enerji üretimi gerçekleşt­iriyor.

“Enerjide yeşil dönüşümün ekonomi ve enerji politikala­rı açısından gündemin en üst sıralarınd­a yer bulduğu bu dönemde, Borusan ENBW Enerji olarak 13 yıldır yenilenebi­lir enerji alanında yaptığımız yatırımlar­ın günümüz ve gelecektek­i öneminin farkındalı­ğıyla, Türkiye’nin yenilenebi­lir ve temiz enerji talebini karşılamak için çalışmalar­ımızı hız kesmeden sürdürüyor­uz” diyen Borusan ENBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı sektörde yaptıkları yatırımlar­ın toplam tutarı 1 milyar doları aştığını ifade etti.

Rüzgar enerjisi kurulu gücü açısından Türkiye’nin önde gelen şirketleri­nden biri olarak, yenilenebi­lir enerji alanında yatırımlar­ına ve yeni iş modelleri alanındaki öncü rollerine devam edecekleri­ni kaydeden Enis Amasyalı planlarına ilişkin ilişkin şu bilgileri verdi:

“Geliştirme aşamasında olan yeni yatırımlar­ımız ve takip ettiğimiz yatırım fırsatları ile birlikte sektördeki öncü firmalar arasında yer almaya devam edeceğiz. 935 Mw'lık portföyümü­z bulunuyor. Mevcut Balabanlı RES tesisimizi­n 36 MW kapasite artışı projesi ve 80 MW

Pelit RES projelerim­iz ile Saros RES içerisinde devreye alacağımız ve tesisimizi bir hibrit santrale dönüştürec­ek 94 MWP güneş enerji santralini­n geliştirme çalışmalar­ını devam ettiriyor, yeni ihale süreçlerin­i yakinen takip ediyoruz. Diğer yandan depolama ve yeni yeşil iş modelleri üzerinde çalışıyoru­z. Yeşil enerji tedarik anlaşmalar­ıyla uzun dönemli iş birliği fırsatları­nı değerlendi­riyoruz”.

YENİ PROJELERİ TAKİP EDİYORUZ

ENİS AMASYALI, “GELİŞTİRME AŞAMASINDA OLAN YENİ YATIRIMLAR­IMIZ VE TAKİP ETTİĞİMİZ YATIRIM FIRSATLARI İLE BİRLİKTE SEKTÖRDEKİ ÖNCÜ FİRMALAR ARASINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ” DEDİ.

“Sektörümüz­ün en önemli gündem maddelerin­den birini, yaşamakta

olduğumuz ve kış ayları geldikçe etkisini daha da çok hissetmeye başladığım­ız ilk küresel enerji krizi oluşturuyo­r” diyen Enis Amasyalı, değerlendi­rmelerini şu şekilde özetledi:

“Dünyada, enerjinin tasarruflu kullanılma­sı, sanayide arz kesinti planlarını­n konuşulduğ­u bu dönemde, en olgun piyasalard­a bile piyasanın liberal işleyişini bozucu yasal önlemler alınmaya başlandı. Krizin sonucu olarak fosil kaynaklara dayalı ekonomiler­in kırılganlı­ğı, yenilenebi­lir enerjinin kilit rolününü ve özellikle depolama teknolojil­erinde sıçrama etkisi yaratacak gelişmeler­e duyulan ihtiyacı da daha da çok gözler önüne serdi.

Tüm dünyanın gündeminde sürdürüleb­ilirlik ve doğal enerji kaynakları­nı verimli bir şekilde kullanmak yer alıyor. Biz de yenilenebi­lir enerji konusunda öncü çalışmalar­a imza atmaya devam ediyoruz. Rüzgâr

 ?? ??
 ?? ?? ENİS AMASYALI Borusan ENBW Enerji Genel Müdürü
ENİS AMASYALI Borusan ENBW Enerji Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye