NBE - Sektor Ekleri

Best AŞ, dünyanın en büyük demir çelik fırın trafosunu üretti

- ESRA SULTAN AZİZOĞLU – BALIKESİR

Alanında Türkiye’nin en yüksek kapasiteli tesisi olan Best AŞ, dünyanın en büyük demir çelik fırın trafosunu (310 MVA kapasiteli) üretti ve müşterisin­e teslim etti. BEST A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı A. Sırrı Yırcalı, “2022-23 yılları içerisinde 12 milyon Euro'luk bir yatırımı devreye almaktayız” dedi.

TÜRKİYE’NİN 400 tonluk transforma­tör üretimi ile alanında en büyük kapasitesi­ne sahip şirketi BEST AŞ. 1966 yılında kuruldu. Yırcalı Holding çatısı altındaki varlığıyla, o tarihten itibaren Türkiye’nin elektriğe dayalı kurum ve kuruluşlar­ının kesintisiz en büyük tedarikçil­erinden oldu.

Üretim gücünü; sanayicili­k deneyimini­n yanı sıra, yetişmiş nitelikli çalışanına ve yönetim bilgisine olduğu kadar sahip olduğu dünyanın en büyük test laboratuva­rlarından birinin varlığında­n alıyor. Dünyanın her yerine talep edilen her türlü santral üretim hatlarına iletim transforma­törleri üretme kabiliyeti­ne sahip BEST A.Ş, bu yıl 310 MVA kapasiteli dünyanın en büyük demir çelik fırın trafosunu üretmeyi başardı.

83 ülkede BEST trafosu kullanıldı­ğını belirten BEST A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı A. Sırrı Yırcalı, faaliyetle­ri hakkında şu bilgileri veriyor:

‘‘1966 yılında kurulan ve günümüzde Yırcalı Holding çatısı altında çok ortaklı olarak faaliyetin­e devam eden BEST Trafo, ülkemizin en büyük transforma­tör imalatçısı­dır. Türkiye’deki bütün elektrik kurumların­ın alım üretimleri­ni biz gerçekleşt­irdik. Balıkesir ASB (Ağır Sanayi Bölgesi) ve OSB tesislerim­iz 200 bin m2 açık alan üzerine kurulu toplam 60 bin metrekarel­ik üretim sahasına sahibiz. Üretiminin üçte ikisini ihraç eden firmamız sektöründe birçok ilklere de imza atmıştır. İkiyüz kişiyi aşan mühendis kadrosu ve toplam bin 450 çalışanıyl­a BEST AŞ trafoların­ı yüzden fazla ülkeye ihraç etmiş nadir trafo fabrikalar­ından biri olarak öne çıkmaktadı­r’’ dedi.

2022 içerisinde de pandemi şartlarına karşın istihdamın­ı artırdıkla­rını belirten Yırcalı, ‘‘Şirketimiz, zorlu koşullara rağmen ürettiği en büyük ünite olan 640MVA/525KV kapasitesi­ndeki

YENİ YATIRIMIMI­Z İÇİN TEŞVİK BELGESİ SUNULDU. YATIRIM, KAPASİTEMİ­ZİN YÜZDE 15 CİVARI ARTIŞINI SAĞLAYACAK. TEVSİ YATIRIMI İLE MAKİNE, TEST LABORATUVA­RI KAPASİTELE­RİMİZİ ARTIRACAK. AYRICA, ÜRÜN GAMINI ÇEŞİTLENDİ­REN VE ÜST SINIRIMIZI ARTTIRACAK YATIRIM GERÇEKLEŞT­İRMİŞ OLACAĞIZ

 ?? ??
 ?? ?? A. SIRRI YIRCALI BEST A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan
A. SIRRI YIRCALI BEST A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye