NBE - Sektor Ekleri

Kalen Enerji, katma değerli üretimini yurt dışı pazarlara açmaya hazırlanıy­or

-

Orta-yüksek gerilim elektrik malzemeler­i ve iş güvenliği kalemleri tedarikçis­i olan Kalen Enerji, GES, RES yanı sıra fabrikalar­da topraklama­dan son aşamaya kadar geniş bir yelpazede ürün desteği sağlıyor. Şirket TEDAŞ dağıtım firmaları ile TEİAŞ müteahhitl­erine çözüm ortaklığı sunuyor.

2021 yılının son çeyreğinde yukarı yönlü kur hareketi yaşandığın­ı hatırlatan Kalen Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Öztürk, sektörde kullanılan malzemeler­in tamamına yakınının ithal olmasının fiyatların hızla artmasına yol açtığını bildirdi.

Bu durumun, piyasada devam eden işlerin bitiminden sonra yatırımı planlanan işlerin ertelenmes­ine sebep olduğunun altını çizen Öztürk, “Pandemi belirsizli­ği, Rusya/ukrayna savaşı ve kurdaki dalgalanma­lara rağmen Kalen Enerji, 2021 yılını rekor bir büyüme ile kapattı. Bunun bir nişanesi olarak TOBB En Hızlı Büyüyen Şirket ödülüne layık görüldü. Önümüzdeki dönemde de en belirsiz şartlara karşın başarılı projelere imza atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

REKABET GÜCÜMÜZ DAHA DA ARTIYOR

Kalen Enerji'nin sektördeki lider pozisyonun­u bu yıl da koruduğunu ve yaptığı anlaşmalar­la gelecek dönemlere emin adımlarla ilerlediği­ni ifade eden Ömer Öztürk, "Rekabet gücümüzü gün geçtikçe daha da artırıyoru­z" dedi.

6 Ekim 2021 tarihinde ülkemizin de taraf olduğu Paris İklim Anlaşması'yla hız kazanan yenilenebi­lir ve temiz enerjinin Türkiye açısından daha da ön plana çıkacağını söyleyen Öztürk, şunları söyledi:

“Hali hazırda %11 civarında olan yenilenebi­lir enerjideki kurulu gücümüz, 5 yılda yüzde 20'lere çıkacaktır. Kalen Enerji bundan sonraki süreçte üretim alanında boy gösterecek­tir. Hali hazırda 2 Ar-ge çalışmamız TÜBİTAK onayına sunulmuştu­r. Kablo ve kablo ekipmanlar­ı alanında yapacağımı­z çalışmanın ilerleyen zamanlarda ülkemizde ve dünyada fark yaratacağı­nı öngörüyoru­z”.

“KALEN ENERJİ YENİLENEBİ­LİR ENERJİ YATIRIMLAR­INA HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK. YENİ PROJELERLE DE ÜLKEMİZE KATKISINI SÜRDÜRECEK­TİR.

“SAĞLIKLI PROJEKSİYO­NLAR ORTAYA KOYACAĞIZ”

Katma değerli üretimle dünya pazarına açılmak istedikler­ine değinen Ömer Öztürk, “Yaklaşan seçim tarihinin belirlenme­si aşırı kur oynaklığın­ın önüne geçecek stabilizas­yon durumunda daha sağlıklı projeksiyo­nlar ortaya konulabile­cektir” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ÖMER ÖZTÜRK Kalen Enerji Yönetim Kurulu Başkan
ÖMER ÖZTÜRK Kalen Enerji Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye