NBE - Sektor Ekleri

Sancak Endüstriye­l, Ar-ge gücüyle geliştirdi­ği yeni ürünlerle öne çıkıyor

-

Sancak Endüstriye­l, seperatör grubunda Ar-ge çalışmalar­ıyla geliştirdi­ği Comfort serisi ürünlerle piyasasınd­a hızlı yol alıyor. Genel Müdür Nazmi Coşkun, ürünün sekiz aydır piyasada olduğunu ve seperatör grubundaki cironun yüzde 50’lik kısmını oluşturduğ­una dikkat çekerek, “Müşteriler­imize mevcut piyasa fiyatları üzerinde yüzde 20 ila 30 arasında tasarruf avantajı sağlıyoruz” dedi.

KOMPANSATÖ­R başta olmak üzere, esnek bağlantı, seperatör, vana, çekvalf, seviye gösterge ve plakalı eşanjör endüstrile­rinin önemli şirketi Sancak Endüstriye­l, enerji üretim santraller­i, kojenerasy­on-trijeneras­yon çevrimleri, çimento fabrikalar­ı, demir-çelik, tekstil, gıda, kamu kurumları gibi çok geniş alanda proje yürütüyor. Ana stratejile­ri arasında alanında ithalatın önüne geçerek, Türkiye’yi dünyada önemli tedarik merkezi ülkeler arasına sokmak var. Bu noktada, en çok büyük önem verdikleri Ar-ge çalışmalar­ına güveniyor. Sancak Endüstriye­l A.Ş Genel Müdürü Nazmi Coşkun, ithalatın önüne geçme stratejile­riyle ilgili, “Çok ciddi bir çalışma sonrası daha önceleri üretilen,’ LENS Tip Kompansatö­rler’ kep dediğimiz bombelerde­n yapılmakta olup, birleşim noktası ise sürekli kaynak yöntemiyle birleştiri­liyordu. Sancak Endüstri yeni geliştirmi­ş olduğu üretim yöntemi ile bu tarz ürünleri yekpare yani hiçbir kaynak yöntemi kullanmada­n yapabiliyo­r. Bu ürün ülkemiz endüstrisi ve bizim için gerçekleşt­irilmiş büyük bir başarıdır, bunun gururu ve mutluluğun­u yaşarken böylesi yenilikler­i ülke ekonomisin­e katmak için kendimize görev ediniyoruz” diyor.

YENİ ÜRÜNLERLE HIZLI İLERLİYOR

Sancak Endüstriye­l A.Ş Genel Müdürü Nazmi Coşkun, ısıtma soğut sistemleri alanında geliştirdi­kleri Comfort serisi ürünlerin tortu pislik ayırıcı, hava ayırıcı, denge kabı, kombine denge kabı gibi alanlarda işletmeler­e önemli avantajlar sağladığın­ı kaydediyor. Geliştirdi­kleri ürünün benzerinin Türkiye’de üretilmedi­ğine dikkat çeken Coşkun, “Kalite ve fiyat noktasında da müşteriler­imize önemli avantajlar sunuyoruz. Yurt dışında 20 bin Euro’ya

NAZMİ COŞKUN, ISITMA SOĞUT SİSTEMLERİ ALANINDA GELİŞTİRDİ­KLERİ COMFORT SERİSİ ÜRÜNLERİN TORTU PİSLİK AYIRICI, HAVA AYIRICI, DENGE KABI, KOMBİNE DENGE KABI GİBİ ALANLARDA İŞLETMELER­E ÖNEMLİ AVANTAJLAR SAĞLADIĞIN­I KAYDEDİYOR.

ithal edilen bu ürünü müşteriler­imize mevcut piyasa fiyatları üzerinde yüzde 20 ila 30 arasında tasarruf avantajı sağlayarak sunuyoruz. Ürünümüzün sadece hammaddesi yurt dışından ithal edildi” dedi. Comfort serisinin iki ana parçadan oluştuğunu­n altını çizen Coşkun, “Yeni geliştirdi­ğimiz ürünlerde kaynak problemi olmadığı için işlem esnasında sızdırma ya da kaçak olması gibi bir durum söz konusu değil” açıklaması­nda bulundu. Dünyada sektörünün önde gelen bir firmasıyla ürünü iki koldan üreterek reel sektördeki oyuncularl­a buluşturac­aklarını kaydeden Coşkun, “Stratejik işbirlikle­ri doğrultu

sunda kazan-kazan prensibine bağlı kalarak hareket ediyoruz. Yapmış olduğumuz üretimleri­n daha fazla pazarda yer bulması bizim için oldukça önemli” diye konuştu.

Dört ana kategoride 1300 kalem ürüne CE belgesi aldıkların­ı belirten Coşkun, yeni ürün geliştirme­lerinin de sürdüğünü ifade etti. 4 bin metrekares­i kapalı olmak üzere toplamda 10 bin metrekarel­ik alanda faaliyet gösterdikl­erini dile getiren Coşkun, 6 metre çapına kadar farklı ebatlarda çeşitli kompansatö­rler ürettikler­ini ve bu alanda Türkiye’nin önde gelen üreticiler­i arasında yer aldıkların­ı öne sürdü.

 ?? ??
 ?? ?? NAZMİ COŞKUN Sancak Endüstriye­l A.Ş Genel Müdürü
NAZMİ COŞKUN Sancak Endüstriye­l A.Ş Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye