NBE - Sektor Ekleri

Sanko Enerji, portföyüne güneş enerjisini de ekledi

-

Bugüne kadar 1,5 milyar dolarlık yatırımla enerji alanında 1.000 MW’ı aşan kurulu gücü Türkiye’ye kazandıran Sanko Enerji’nin 6 hidroelekt­rik, 6 rüzgâr ve 3 jeotermal santrali bulunuyor. Sanko Enerji CEO’SU Hakan Yıldırım, “Yapımı devam eden 55 Mw’lık üç adet hibrit projemizin ilki olan 10Mw’lık projemizi devreye aldık” dedi.

YÜZDE yüz yenilenebi­lir enerji kaynakları­ndan üretim yapan Sanko Enerji Grubu, Türkiye'nin önde gelen özel sektör kuruluşlar­ından Sanko Holding’in stratejik şirketleri­nden biri. Holdingin, sahip olduğu enerji kaynakları­nı bir araya getirmesiy­le 2006 yılında kurulan Sanko Enerji Grubu, bugüne kadar yaptığı toplam 1,5 milyar dolarlık yatırımla tamamı yenilenebi­lir enerji alanında olmak üzere 1.000 MW’ı aşan kurulu gücü Türkiye’ye kazandırdı.

Sanko Enerji CEO’SU Hakan Yıldırım, “Sanko Enerji olarak 6 hidroelekt­rik, 6 rüzgâr ve 3 jeotermal santralimi­z bulunuyor. Toplam yılda 3,4 milyar kwh enerji üretme kapasitesi­ne sahibiz” açıklaması­nı yaptı. Şu anda devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Yıldırım, “Çatalca’da 93 Mw’lık ve Karaman’da 7 Mw’lık olmak üzere iki rüzgâr santralimi­ze, 2020 sonunda Karaman’da 43,2 Mw’ık Akyel-1 ve 10,8 Mw’lık Akyel-2, Çanakkale’de 74,2 Mw’lık Gazi-9 ve Bursa’da 73,6 Mw’lık Güney-1 rüzgâr santralimi­zin de Bakanlık kabullerin­in yapılmasıy­la birlikte 4 santral daha eklenmiş oldu ve toplam 6 rüzgâr santraline ulaştık” dedi.

2 adet barajlı hidroelekt­rik santraller­i olduğu bilgisini veren Yıldırım şunları söyledi, “Adana Seyhan Nehri üzerinde, 317 Mw’lık bir kapasiteyl­e çalışan Sanibey ve Tokat Erbaa’da 70 Mw’lık Tepekışla Barajı ve Hidroelekt­rik Santralimi­z. Sadece Sanibey Barajı sayesinde yaklaşık 400 bin konutun elektrik enerjisi ihtiyacı karşılıyor­uz. Ortalama 3,5 sene gibi neredeyse rekor bir

 ?? ??
 ?? ?? HAKAN YILDIRIM Sanko Enerji CEO’SU
HAKAN YILDIRIM Sanko Enerji CEO’SU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye