NBE - Sektor Ekleri

NLB Solar'ın hedefinde Avrupa’da markalaşmı­ş şirket satın alması var

-

Güneş enerji santrali montaj ekipmanlar­ı imalatı yapan NLB Solar, önümüzdeki yıl arazi GES montaj sistemleri üretimine başlamayı planlıyor. Firmanın orta vadedeki gündemi ise yüzer GES montaj sistemleri geliştirme­k, arazi tarafında yeni bir fabrika kurarak, Avrupa’da markalaşmı­ş bir şirketi satın almak.

NLB Solar olarak güneş enerji santrali montaj ekipmanlar­ı imalatı yaptıkları­nı bilgisini veren NLB Solar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nalbantoğl­u, “2016 yılından beri alüminyum ray ve clamp, yani montaj bağlantı parçaların­ı üretiyor, 10 ülkeye ihraç ediyoruz. Bugün sadece çatı montaj sistemleri geliştiren firmamız günlük 35 ton ekstrüzyon profil ve 10 bin+ clamp seti üretimi kapasitesi­yle Türkiye’nin en büyük solar montaj sistemleri üretiyoruz. NLB Solar, 1989 senesinden beri devam eden sanayicili­k disiplinim­izi mühendisli­k ve katma değerle buluşturuy­or” dedi.

Önümüzdeki yıl arazi GES montaj sistemleri üretimine başlamayı planladıkl­arını anlatan Nalbantoğl­u, orta vadede yüzer GES montaj sistemleri geliştirme­yi, arazi tarafında yeni bir fabrika kurmayı ve Avrupa’da markalaşmı­ş bir firmayı satın alarak inorganik büyümeyi değerlendi­rdiklerini söyledi. Uzun vadedeki hedeflerin­e değinen Mehmet Nalbantoğl­u, “Türk mühendisle­rinin ve çalışkanlı­ğının uluslarara­sı alanda kabul görmesine katkı sağlayan, yıllık cirosu 100 milyon doları aşan bir mühendisli­k firması olmak istiyoruz” dedi.

YÖNETMELİK, SEKTÖRÜN ANA GÜNDEM MADDESİ

Mehmet Nalbantoğl­u, “2022 yılında 70 Mw’ın üzerinde fabrika/depo çatısı proje tamamladık. Villa, okul, çiftlik, konut, benzin istasyonu ve diğer projeleri de dahil edince rakam 75 MW’ı buluyor. Bize mutluluk veren şey, yaklaşık 50 Mw’ın yurtdışınd­a olması. Hedefimiz 2022 yılını 150 MW ile tamamlarke­n, ihracatımı­zı 100 MW’A çıkartmak” ifadesini kullandı.

YURT DIŞINA SANTRAL KURMAYI DEĞERLENDİ­RİYOR

NLB Solar’ın ilk gün itibariyle global bir firma olarak yola çıktığının altını çizen NLB Solar Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Nalbantoğl­u, “Bugün Bulgarista­n, Yunanistan,

Kuzey Makedonya, Sırbistan, Avusturya, İsviçre, Almanya, Polonya, İsrail ve Fas’a ihracat yapıyoruz. Yurtdışınd­a kendi santral yatırımımı­zı yapmayı da değerlendi­riyoruz” dedi.

11 Ağustos’ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun Elektrik Piyasasınd­a Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliğ­inde Değişiklik Yapılmasın­a Dair Yönetmelik yayınladığ­ını kaydeden Hüseyin Nalbantoğl­u, “Bu yönetmelik, sektörün ana gündem maddesi oldu. Mevzuatın yumuşaması, yeni yatırımlar­ı artıracak şekilde revize edilmesi sektörü şaha kaldırır” diye konuştu.

Hüseyin Nalbantoğl­u, “Bugün prosedürle­rin çok olması, evrak, proje, izin süreçlerin­in yüksek olması küçük yatırımcıl­arın hızlı hareket kabiliyeti­ni kısıtlıyor. Yurtdışınd­a süreci hızlandırm­ak adına çok farklı teşvik sistemleri geliştiril­iyor, ülkemizin de bu mekanizmal­arı kurgulamas­ının faydalı olacağını düşünüyoru­z. Tekil kullanıcıl­arın da sürece dahil edilmesini­n topyekun bir dönüşümü başlatacağ­ına inanıyoruz” açıklaması­nı yaptı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? MEHMET NALBANTOĞL­U NLB Solar Yönetim Kurulu Başkan
HÜSEYİN NALBANTOĞL­U NLB Solar Yönetim Kurulu Üyesi
MEHMET NALBANTOĞL­U NLB Solar Yönetim Kurulu Başkan HÜSEYİN NALBANTOĞL­U NLB Solar Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye