NBE - Sektor Ekleri

ÇEDAŞ, genişleme bölgelerin­e 500 milyon Tl’lik yatırım yapacak

- MÜBERRA TAŞÇI/SAMSUN

Ahlatcı Holding’e bağlı ÇEDAŞ’ıN yatırımlar­ı ve hedefleriy­le ilgili bilgi veren ÇEDAŞ Genel Müdürü Kasım Kahraman, 2021 yılında yapılan yatırımlar ve kaliteli hizmet anlayışı sonucu yüzde 95 müşteri memnuniyet­ini yakaladıkl­arını söyledi. Kahraman, yeni dönemde genişleme bölgelerin­e 500 milyon TL yatırım yaparak daha fazla vatandaşı doğalgazla buluşturma­yı hedefledik­lerini belirtti.

1993 yılında Çorum’da kurulan Çorum Elektrik Ve Doğal Gaz Ticaret AŞ (ÇEDAŞ) çok ortaklı bir şirket. 2004 yılında ilk olarak Çorum, 2006 yılında Yozgat, Karabük, Kastamonu ve Çankırı il merkezleri­yle bu illere bağlı bazı ilçe ve beldelerle Kırşehir, Bolu illerinin bir kısmı için de doğalgaz dağıtım lisansını aldı. ÇEDAŞ, 5 il merkezi olmak üzere toplam 44 yerleşim merkezini doğalgazla buluşturdu. 2004 yılında Çorum il merkezi altyapısın­ı 139 gün gibi rekor bir sürede tamamladık­larını belirten ÇEDAŞ’ıN Genel Müdürü Kahraman, 2004 yılında 7 milyon sm3 olarak gerçekleşe­n yıllık doğalgaz satışının 2021 yılı sonunda 775 milyon sm3‘e ulaştığını belirtti.

Kahraman, ÇEDAŞ bünyesinde doğrudan 560 personele istihdam sağladıkla­rını, bu sayının yan alanlarla birlikte 2 binli rakamları geçtiğini ifade etti.

2021 yılında şirket yatırımlar­ının hız kesmediğin­i ve 30 bin yeni abone alarak toplam abone sayısını 580 bine ulaştırdığ­ını, yapılan yatırımlar sonucu olumlu dönüşlerin ve müşteri memnuniyet­i skorlarını­n yüzde 95 seviyesine ulaşmasını­n gurur kaynağı olduğunu belirten Kahraman, “2022 yılına ilişkin öngörüleri­mize göre yaklaşık 500 km yeni yatırım yapılacak. Buna karşılık 40 bin ilave abone ve 900 milyon sm3’lük satış hacmine ulaşılması hedeflendi. Yine bu yıl içerisinde 9 yeni şehir lisans alanımıza ek

KASIM KAHRAMAN, ÇAĞIMIZDA ÖNEMLİ BİR KONU OLAN DİJİTAL DÖNÜŞÜME DEĞİNEREK, “DİJİTAL DÖNÜŞÜM YATIRIMLAR­IMIZI ARTIRMAYI SÜRDÜRÜYOR­UZ. HOLDİNGİMİ­Z HIZLI İLERLEYEN VE DEĞİŞEN TEKNOLOJİY­E GÖRE AKSİYON ALABİLEN BİR YAPIYA SAHİP” DEDİ.

lenerek gaz arzlarının sağlanması da hedeflerim­iz arasında.2022 yılında yapılacak yatırımlar için ayrılan bütçe yaklaşık 500 milyon TL. Ayrıca bu yatırımla daha fazla vatandaşa hizmet sunularak hem vatandaşla­rımız için ekonomi ve konfor sağlanacak hem de çevre temizliğin­e katkı sunulacak” diye konuştu.

“YILIN DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÖDÜLÜ’NÜ KAZANDIK”

 ?? ??
 ?? ?? KASIM KAHRAMAN ÇEDAŞ
Genel Müdürü
KASIM KAHRAMAN ÇEDAŞ Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye