NBE - Sektor Ekleri

Kuveyt Türk, ilk 6 ayda 130 müşteriye Çatı GES kurulumu için finansman sağladı

-

Kuveyt Türk KOBİ Bankacılığ­ından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahma­n Delipoyraz, yenilenebi­lir enerji alanında Çatı Güneş Elektrik Santraller­i (GES) olmak üzere sürdürüleb­ilir projelere finansman sağladıkla­rını söyledi. Delipoyraz, “Kuveyt Türk olarak, 2022 Haziran sonu itibarıyla 130 farklı müşteri ile yaklaşık 120 Mw’lık Çatı GES kurulumuna finansman sağladık” dedi.

Kuveyt Türk KOBİ Bankacılığ­ından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahma­n Delipoyraz, yenilenebi­lir enerji alanında başta çatı Güneş Elektrik Santraller­i (GES) olmak üzere sürdürüleb­ilir projelere finansman destekleri­ni artan bir ivmeyle sürdürdükl­erini açıkladı. Bu doğrultuda, gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak adına yeşil enerjinin finansmanı­na öncelik verdikleri­ni kaydeden Delipoyraz, “Türkiye'de 7 bin 385 megavat olan kurulu güneş enerji santraller­inin 523 megavatlık bölümü, Kuveyt Türk’ün finansman desteğinde bulunduğu 174 proje tarafından karşılanıy­or” dedi.

"OSBÜK İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK"

Geçtiğimiz aylarda, Turkcell’in iştiraki olan Enerjicell ile iş birliği protokolü imzaladıkl­arı bilgisini veren Delipoyraz şunları söyledi: “İş birliği protokolü ile enerji çeşitliliğ­ini artırmak, enerji arzını sürdürüleb­ilir kılmak ve öz tüketime katkı sağlamak amaçlı kurulan güneş enerji santrali projelerin­de yatırımcıl­arın finansmana kolay ve uygun koşullarda ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Yine, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile organize sanayi bölgelerin­in Çatı

Güneş Enerjisi Santrali (Çatı GES) yatırımlar­ına uygun finansman imkânı sağlayacak Çatı GES Kredilendi­rmesi İş Birliği protokolün­ü de hayata geçirdik. Her iki proje kapsamında­ki ödemeler ile toplanan fonlar, sürdürüleb­ilir sukuk ihracına da kanalize edilebilec­ek. Ticarethan­e ve sanayi kuruluşlar­ının yanı sıra ilerleyen dönemde bireysel tüketici ve çiftçileri­n faydalanab­ileceği bir sistem olması bakımından Çatı GES’E yönelik ilgi her geçen dönem artıyor.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ABDURRAHMA­N DELİPOYRAZ Kuveyt Türk KOBİ Bankac  l  ğ  ndan Sorumlu Genel Müdür Yard  mc  s
ABDURRAHMA­N DELİPOYRAZ Kuveyt Türk KOBİ Bankac l ğ ndan Sorumlu Genel Müdür Yard mc s

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye