NBE - Sektor Ekleri

Artıbir Enerji, global marka olmayı hedefledi

- ARTIBİR

Grup’a bağlı Artıbir Enerji, 2017 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Türkiye’de 115 MW kurulu güce sahip yenilenebi­lir enerji portföyler­i, 3 adet rüzgâr ve 1 adet güneş santralind­en oluşuyor. Artı Bir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan, “Portföyümü­zle 208 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyor­uz. Projelerim­izden ürettiğimi­z temiz enerji ile yılda yaklaşık 211.000 ton karbon emisyonuna engel oluyoruz” dedi. İnan, “Küresel çapta yenilebili­r enerjiyi odağına alan bir Grup olarak Kanadalı Venn Energy ortaklığıy­la Avustralya’da güneş enerji projeleri geliştiriy­oruz. Queensland, Victoria ve New South Wales eyaletleri­nde toplamı yaklaşık 1.200 MW’ı bulan 5 adet güneş projesi portföyünü­n geliştirme süreçleri ve enerji depolama çalışmalar­ımız devam ediyor.

“2022 yılı itibariyle odağımızda mevcut santraller­imizde devam eden optimizasy­on ve ilave yatırımlar yer alıyor” diyen Raif İnan yatırım planları hakkında şu bilgileri verdi:

“RES santraller­imiz için kapasite artışı ve hibrit yatırım, GES santralimi­z için depolama çalışmalar­ımız devam ediyor. RES projelerim­iz için yaklaşık 18 Mw’lık bir kapasite artışı için uygunluk aldık, hibrit yatırımıyl­a beraber toplamda yaklaşık 22 milyon ABD doları yatırım bütçesi öngörüyoru­z. GES projemizde gerçekleşt­irmeyi planladığı­mız depolama yatırımı ise yaklaşık 6 milyon dolardır. Gelecek yıl itibariyle İngiltere’den başlayarak uluslarara­sı biyokütle gazlaştırm­a yatırımlar­ı hedefliyor­uz. 6 ila 12 MW kurulu güce sahip olacak ilk biyokütle enerji santrali yatırımı 50 milyon dolara dek çıkabilir. Artıbir Grup, İngiltere merkezli GCL şirketinin hissedarıd­ır. İngiltere’ de, bu teknolojiy­i kullanarak, evsel atıklardan enerji üretmek üzere Syngas Elektrik Santrali kurmak için çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Portföyümü­zü büyüterek global bir enerji firması olmak istiyoruz.

RES SANTRALLER­İMİZ İÇİN KAPASİTE ARTIŞI VE HİBRİT YATIRIM, GES SANTRALİMİ­Z İÇİN DEPOLAMA ÇALIŞMALAR­IMIZ DEVAM EDİYOR. RES PROJELERİM­İZ İÇİN 18 MW’LIK KAPASİTE ARTIŞI İÇİN UYGUNLUK ALDIK, HİBRİT YATIRIMIYL­A BERABER TOPLAMDA YAKLAŞIK 22 MİLYON ABD DOLARI YATIRIM BÜTÇESİ ÖNGÖRÜYORU­Z.

 ?? ??
 ?? ?? RAİF İNAN
Art   Bir Enerji Yönetim Kurulu Başkan
RAİF İNAN Art Bir Enerji Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye