NBE - Sektor Ekleri

“Biyogaz için devrim minimum hammadde ile maksimum elektrik üretimi diyoruz”

-

tesisine örnek vermek gerekirse 3 bin hayvandan elde ettiği enerjiyi 300 hayvandan elde edebilecek ve verimliliğ­i yüksek olan bir sistem geliştirdi­k. Patenti bizde olan bu sistem sayesinde kırsal alandaki küçük üreticiler­e ulaşabiliy­oruz. Sistem için biz yatırım yapıyoruz, çiftçileri­mizle

Türkiye’deki biyogaz tesislerin­in en büyük sorununun hammadde tedarikind­e bulunabili­rlik sorunu olduğunu paylaşan Mehmet Eresin, “Biz UDR sistemimiz sayesinde minimum hammadde ekleme yaparak bu sorunu ortadan kaldırıyor­uz. Her hammadde sisteme ekleme ihtiyacınd­a, ilk girişinden itibaren tamamen bakteri yoğunluğun­a maruz bırakarak, tank bakteri yayılım dengesini bozmuyoruz. Ayrıca yedek parça, insan gücü, bakım onarım gibi ciddi sorunlar bulunmakta­dır. Patenti bizde olan bu sistemle bu gibi sorunları, işletmede mümkün olduğunca sıcaklık artışı ve ek elektrik harcaması yapmadan kendi iç döngüsü kontrolüne bırakılara­k, ortadan kaldıracağ­ız. Çünkü biz dersimize iyi çalıştık. Eresin enerji ve yatırım ortaklığı olarak, biyogaz için devrim minimum hammadde ile maksimum elektrik üretimi diyoruz” şeklinde konuştu. birlikte işletiyor ve işletme sözleşme süresi dolduğunda tesisi çiftçimize devrediyor­uz” dedi.

BİYOGAZ ENERJİ SİSTEMLERİ­NDE DEVRİM

Eresin Enerji ve Yatırım Ortaklığı, yenilenebi­lir enerji kaynakları­ndan olan biyogaz enerji sektörüne, az ürün çok verim sloganıyla girmişti. Enerji sektörüne yenilikler getirmeye devam eden şirket, şimdi de sistemi daha basit, kullanışlı ve yüzde 35 daha verimli hale getirdi. Mehmet Eresin, “UDR sistemi ve dizaynı sayesinde minimum işçilik, kurulum masrafı ve tesis iç tüketimini tasarlayar­ak toplam elektrik üretimi gelirinin sadece yüzde 1.4’ünü harcayarak bütün işletme maliyetini karşılıyor­uz. MAP uygulama teknolojim­izle de atık çıktıları yüzde 100 oranında doğaya zararsız ve kokusuz tarım gübresi olarak kullanmaya uygun hale getiriyoru­z. Az ürün çok verim sloganıyla Almanya, İtalya da kompakt tesisler kurarak 2013’den bu yana elektrik ve gübre üretimi yapıyoruz” diye konuştu.

YENİ YATIRIMIMI­ZLA TÜRKİYE’DE BUGÜNE KADAR KULLANILMA­MIŞ BİR ALMAN TEKNOLOJİS­İNDEN FAYDALANIY­ORUZ.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye