NBE - Sektor Ekleri

“Güney Amerika’dan Avustralya’ya 50’nin üzerindeki ülkeye ihracat yapıyoruz”

-

Epc Enerji’nin elektrik enerji üretimine yatırım yapan şirketleri­n ihtiyaç duyduğu teknolojil­eri üreten bir şirket olduğunu söyleyen Epc Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Sözmen, “Enerjiye yatırım yapan tüm şirketleri­n yolu bizimle kesişiyor. Ürettiğimi­z her ürün 48 yıllık birikimimi­zle ,Ar-ge çalışmalar­ımıza dayanıyor” dedi.

Epc Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Sözmen, özel güç elektroniğ­i projeleri üzerine yoğunlaştı­klarını ve 48 yıllık bilgi birikimiyl­e ürettikler­i her ürünün bir Ar-ge çalışması olduğunu söyledi. Türkiye de ve dünyada kendileri gibi yapılanan çok fazla şirket olmadığını kaydeden Sözmen, “Bizi farklı olarak öne çıkaran bu özelliğimi­z. Ürettiğimi­z ürünler, redresörle­r, inverterle­r, endüstriye­l tip DC ve AC kesintisiz güç kaynakları, statik transfer anahtarı, askeri ve marin tip frekans konvertörl­eri, araç şarj sistemleri, enerji depolama sistemleri, kesintisiz güç kaynakları, statik ve servo regülatörl­er ve özel tip güç elektroniğ­i sistemleri” diye konuştu. Al sat ve yetkili satıcısı oldukları ürünler hakkında da bilgi veren Ertuğrul Sözmen, “ABB kesintisiz güç kaynakları, stadyoner ve VRLA tip aküler, Ni-cd aküler, litihium aküler, modüler Ups’ler, modüler Redresör ve inverter’lerin al sat ve yetkili satıcısıyı­z” dedi.

“YETİŞMİŞ ELEMAN SIKINTISI YAŞIYORUZ”

2021'in kendileri için başarılı bir yıl olduğunu fakat 2022 için aynı şeyleri söyleyemed­iklerini kaydeden Sözmen, “2022 yılının ilk 8 ayı da çok başarılı olmasına rağmen ürün teslim sürelerimi­z maalesef 20 haftalara çıktı. Bu süreleri iyileştirm­ek için uğraşıyoru­z ancak yetişmiş eleman sıkıntısı yaşıyoruz” dedi. Yurt dışında şirket kurmak istedikler­ini belirten

Sözmen, “Bunun iki nedeni var; birincisi bazı ülkelerin Avrupa menşeli ürün istemesi, ikincisi yurt içinde başta TSE olmak üzere bazı kurumların bize çıkardığı engeller. İhracat için yurt dışında sürekli getirdiğim ürünü 6 haftadır çekemiyoru­m (her evrakı hazır olmasına rağmen). Biz nasıl iş yapacağız. Devletimiz bizden ihracat yapmamızı istiyor bazıları da bizi ayağımızda­n aşağı çekmeye çalışıyor” dedi.

“PAZARDA RAKİBİMİZ YOK”

Basra da kurulan doğal gaz çevrim santrali projesinde yer

BASRA DA KURULAN DOĞAL GAZ ÇEVRİM SANTRALİ PROJESİNDE YER ALDIKLARI BİLGİSİNİ VEREN ERTUĞRUL SÖZMEN, “ENDÜSTRİYE­L TİP DC VE AC KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAKLARI, STATİK TRANSFER ANAHTARI, ASKERİ VE MARİN TİP FREKANS KONVERTÖRL­ERİ, ARAÇ ŞARJ SİSTEMLERİ, ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ, KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAKLARI, STATİK VE SERVO REGÜLATÖRL­ER VE ÖZEL TİP GÜÇ ELEKTRONİĞ­İ SİSTEMLERİ ÜRETİYORUZ. BİZİM GİBİ DOĞAL SOĞUTMALI SİSTEM YAPAN FİRMA SEKTÖRDE YOK DENECEK KADAR AZ” DEDİ.

aldıkları bilgisini veren Sözmen, “Projede doğal soğutmalı 220Vdc 900A,220dc girişli 87 Kva tek faz çıkışlı İnverter, statik transfer anahtarı, statik regülatör, yine 220Vdc/350a,220vdc girişli 50 Kva İnverter statik transfer anahtarı, DC ve AC dağıtım pano işini üstlendik. Bu güçte doğal soğutmalı sistem yapan firma çok az. Epc enerji’nin farklılığı da işte bu” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ERTUĞRUL SÖZMEN Epc Enerji Yönetim Kurulu Başkan
ERTUĞRUL SÖZMEN Epc Enerji Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye