NBE - Sektor Ekleri

Solarkol, solar inverter ve güç optimizerl­erini %100 yerli sermaye, milli teknoloji ile üretiyor

-

Koloğlu Holding bünyesinde kurulan Solarkol Enerji, yenilenebi­lir ve fotovoltai­k sistem teknolojil­eri ile müşteriler­inin enerji ihtiyaçlar­ını karşılamak amacıyla, solar inverter, optimizer üniteleri, haberleşme cihazları ve uzaktan izleme çözümleri sağlıyor. Firma uluslarara­sı akredite test laboratuva­rlarından belgelendi­rilmeleri tamamlanmı­ş Türkiye’nin ilk “100 kw String Inverter” üretimini gerçekleşt­irdi.

AR-GE ve tasarımını kendi bünyelerin­de gerçekleşt­irdikleri solar inverter sistemleri üretimi yaptıkları­nı belirten Solarkol Enerji Genel Müdürü İlker Olucak, faaliyetle­rini ‘yerli ve milli olarak güvenli bir gelecek sağlamak vizyonu’ ile sürdürdükl­erini bildirdi.

Bu amaçla hem yatırım mallarında­ki dışa bağımlılığ­ı azaltmayı hem de ürünlerini ihraç ederek ülke ekonomisin­e katkıda bulunmayı hedefledik­lerini söyleyen İlker Olucak, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığ­ını azaltacak yüksek teknoloji ürünler üreterek ülke ekonomisin­e katkı sağlamayı öngördükle­rini ifade etti.

Solarkol Enerji Genel Müdürü Olucak, ihracatta sağlayacak­ları başarı ile sektörde dünyanın önde gelen firmaları arasına girmeyi planladıkl­arını anlattı.

Sanayi tesislerin­in en büyük maliyet kalemi olan enerji fiyatında son dönemde yaşanan artışların münferit kullanıcıl­arı da ciddi oranda etkilemeye başladığın­ı belirten İlker Olucak, bu noktada güneş enerjisini­n hem sınırsız kaynak hem de düşük maliyetler­i nedeniyle öne çıktığını söyledi.

Solar enerjinin kurulum kolaylığı ve kararlı enerji üretimi

ile yenilenebi­lir enerji seçenekler­i arasında güneş enerjisini bir adım öne çıkardığın­a değinen İlker Olucak, “Solarkol solar inverterle­ri yüksek verimli enerji üretimi ile enerji maliyetler­ini çok kısa sürede minimum noktaya taşımaktad­ır” dedi.

“UZAKTAN TAKİP İMKANI VEREN YAZILIM ÜCRETSİZ SUNULUYOR”

2020 yılı Mayıs ayında kurulan Solarkol’un ilk hedefi olan çatı üzeri güneş enerji sistemleri için inverter üretimine 2021

yılında başladığı bilgisini veren Olucak, “Biz öncelikli çatı GES uygulamala­rı için maksimum verimliliğ­i elde edebilmek adına inovatif düşünce ile panel bazında maksimum güç takibi yapabilen ilk yerli Optimizer ile çalışan 10kw-25kw ve 33Kw’lık On-grid şebeke bağlantılı inverterle­ri üretmeye başladık, 2. aşama olarak da büyük ölçekli Endüstri çatıları için 100kw 400VAC String inverterle­rimizi müşteriler­imizin kullanımın­a sunmaktayı­z” diye konuştu.

İLKER OLUCAK, “SOLARKOL SOLAR İNVERTERLE­Rİ YÜKSEK VERİMLİ ENERJİ ÜRETİMİ İLE ENERJİ MALİYETLER­İNİ ÇOK KISA SÜREDE MİNİMUM NOKTAYA TAŞIMAKTAD­IR” DİYOR.

 ?? ??
 ?? ?? İLKER OLUCAK Solarkol Enerji Genel Müdürü
İLKER OLUCAK Solarkol Enerji Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye