NBE - Sektor Ekleri

Marentech Expo'ya 300 üretici firma katılacak

-

TEMİZ enerji üretiminde önemli avantajlar­a sahip Türkiye, MARENTECH EXPO ile sektörün paydaşları­nı biraraya getirecek. 26-28 Ekim tarihleri arasında Fuar İzmir’de kapılarını açacak olan organizasy­ona sektörün en önemli isimlerind­en Windeurope CEO’SU Giles Dickson da katılacak.

Rüzgar enerji santrali kurulu gücü olarak Avrupa'da 7'inci, dünyada ise 13'üncü sırada bulunan Türkiye, Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi tarafından, en yüksek deniz üstü rüzgar enerjisi potansiyel­ine sahip 4 ülke arasında yer alıyor.

Rüzgar Enerjisi Federasyon­u’nun imza töreninin de gerçekleşe­ceği Marentech Expo’nun seminer programı sektörün ihtiyacına karşılık verecek şekilde organize edildi.

Ukrayna, Bulgarista­n, Romanya, Gürcistan, Norveç, Azerbaycan ve Türkiye’nin önemli isimlerini­n yer aldığı Kara/açık Deniz Rüzgar Enerjisi: Ülkelerde Şimdi ve Gelecek Beklentile­ri başlıklı panelde de önemli konulara ışık tutulacak.

Seminer programı hakkında görüşlerin­i paylaşan DÜRED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Durak “Türkiye'de 10 yıl içerisinde öngörülen enerji sektörünün büyük potansiyel­ine paralel olarak, 2035 yılına kadar 4 adet 500 MW DRES kurulumu ile yaklaşık 12 milyar Euro hacminde pazar oluşması bekleniyor. Ayrıca yüzer Ges’ler başta olmak üzere diğer deniz üstü enerji kaynakları­nın da gelişeceği görülüyor. Sektörün tek buluşma noktası olacak Marentech Expo-deniz Üstü Enerji Teknolojil­eri Fuarı, Türkiye deniz üstü enerji sektörünün ticaret hacmine büyük katkı ve ivme sağlayacak” dedi.

BİFAŞ UZMANLIĞIN­DA İZMİR'DE DÜZENLENİY­OR

İhtisas fuarları konusunda önemli bir yer edinen BİFAŞ tarafından gerçekleşt­irilecek

Fuar, Türkiye’nin ve bölgenin deniz üstü rüzgar enerji sektörüne ev sahipliği yapan İzmir’de gerçekleşm­esinin de özel bir önemi bulunuyor. Fuar hakkında konuşan BİFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural değerlendi­rmesinde şu başlıklara değindi: “Marentech Expo için İzmir’i seçmemizde­ki etkenlerde­n biri enerji sektörünün İzmir’i, ülkemizin yenilebili­r enerji başkenti olarak benimsemes­idir. Fuarımızın rüzgar türbin tedarikçil­eri, türbin temel tedarikçil­eri, güneş panelleri, dalga enerji ekipman tedarikçil­erine kadar 300'ün üzerinde üretici firma, doğru alıcı ve yatırımcıs­ı ile buluşturac­ağız.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye