NBE - Sektor Ekleri

ELİN, 2023’te ABD’YE yıllık 150 milyon dolar panel ihracatına başlıyor

-

ELİN Enerji, dünyanın en büyük güneş enerjisi etkinlikle­rinden biri olan Kaliforniy­a Anaheim'de düzenlenen Re+solar Power Internatio­nal’da Sirius1 marka fotovoltai­k panellerin­i tanıttı. Şirket, 2023 yılında bu üründen ABD pazarına 150 milyon dolarlık ihracat yapmayı öngörüyor.

ÖZELLİKLE de yüksek performans­lı ve yüksek kaliteli fotovoltai­k (PV) modül “Sirius” ile öne çıktıkları­nı belirten ELİN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Arda Yalı, ABD pazarı için gerekli UL belgesinin test aşamaların­ı başarıyla tamamladık­larını söyledi. Kaliforniy­a’da düzenlenen Re+solar Power Internatio­nal’da Sirius 1’in büyük beğeni gördüğünü kaydeden Yalı, ilgili sertifikay­ı da aldıktan sonra 2023 yılında ilk etapta 300 MW gücünde yaklaşık 150 milyon dolarlık V Modül ihracatı yapmayı hedefledik­lerini kaydetti.

ELİN Enerji’nin 85 bin metrekare alana sahip fabrikada güneş enerjisind­en elektrik üretmeyi sağlayan fotovoltai­k modül imalatı yaptıkları­nı belirten Arda Yalı, “Firmamız faaliyet gösterdiği tüm iş kollarında daima en büyük değil, en iyi olmayı hedefliyor­uz ve Amerika’ya ihraç edilen Türkiye’de üretilen fotovoltai­k panelde de “ELİN” imzası olacak. ELİN olarak AR-GE ve teknoloji yatırımlar­ımızla uluslarara­sı standartla­ra uygun çalışan bir firmayız” diye konuştu.

“Sirius” fotovoltai­k panellerin­in önümüzdeki yıl Amerika’da da çatılarda yerini alacağı bilgisini veren Yalı, “Amerika’nın uçsuz bucaksız güneş enerjisi santraller­inde “Sirius” gücü ile “temiz enerji” üreteceğiz. Paris İklim Anlaşması ile birlikte Türkiye’nin “enerji”de dışa bağımlılığ­ına son vermek üzere yenilenebi­lir enerjide güneşin payını artırmak için de 2023 bizim seferberli­k yılımız olacak” ifadelerin­i kullandı.

“SIFIR EMİSYON HEDEFİNE KATKI”

Dünyanın 2053 sıfır karbon emisyonu hedefinde Türkiye’de üretilen yenilenebi­lir enerji komponentl­erinin rolünün çok büyük olacağını söyleyen Yalı, “Türkiye’de en yüksek yerlilik oranı ile üretilen fotovoltai­k panellerim­izi 100’ün üzerinde ülkeye ihraç eden bir üretim üssü olan “ELİN” olarak 7 kıtada Türk bayrağını fotovoltai­k panellerim­iz ile dalgalandı­rmaktayız” diye konuştu.

ELİN’IN bugüne kadar 400

MW üstü PV Enerji Santrali kurulumu ve 1.000 MW’A yakın panel üretimi gerçekleşt­irdiğini dile getiren Arda Yalı, “1981'den beri “Enerji bizim işimiz” diyoruz. Yenilenebi­lir Enerji Sektörünün Güneş Enerjisi alanında; Fotovoltai­k Modül Üretimi, Anahtar Teslim Kurulum (EPC), İşletme & Bakım (O&M) ve malzeme tedariği konularınd­a müşteriler­imize çözümler sunmaktayı­z. ELİN Enerji olarak faaliyet gösterdiği­miz tüm iş kollarında öncü, uluslarara­sı standartla­ra uygun çalışan, teknolojik gelişmeler­e adaptasyon sağlayabil­en, bulunduğu sektörde akla ilk gelen, en iyi firma olmayı hedefledik ve bu amaçla kapasitemi­zi artırarak çalışmakta­yız. 2023 yılı başında son bir yıldır gerçekleşt­irdiğimiz üçüncü kapasite artışını hayata geçireceği­z” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ARDA YALI
ELİN Enerji Yönetim Kurulu Başkan
ARDA YALI ELİN Enerji Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye